Duyarli Esnaftan Alkislanacak Hareket
Zonguldak’ta 30 yildir esnaflik yapan elektronik tamircisi Yasin Ayvaz dükkaninin önünde bir vatandasin düsürdügü parayi sahibine ulastirmak için sosyal medyada çagrida bulundu.

Is hanindaki güvenlik kameralarini inceleyen is yeri sahipleri, bir vatandasin cebindeki parayi düsürdügü görüntüleri tespit etti. Is yeri sahibi Yasin Ayvaz, parayi düsüren kisiyi bulmak için sosyal medya hesaplarindan paylasim yapti.
O gün parayi bulunca saydik ve kameralardan kimin düsürdügünü tespit ettik. Sonra paranin sahibi arastirmaya basladik. Buradaki esnaflardan kisiye ulasmaya çalistik ama abiyi taniyan olmadi. Bizimde aklimiza sosyal medya geldi. Sosyal medyaya koyduk ve görüntüler kisa sürede bir infial olusturdu. Insanlar paylasmaya ve paranin sahibini aramaya basladi.
1 lirada olsa bin lirada olsa fark etmez sonuçta sahibine ulastirmak gerekir. Sahibini bulamazsak yetkililere teslim edecegiz. Islamiyet bizlere bunu ögretti. Bizde emaneti yerine ulastirmaya çalisacagiz. Çok büyük bir meblag degil ama dedigim gibi 1 lira da olsa bin lirada olsa fark etmez. Bize peygamberimiz böyle ögretti. Bizimde sahibini bulup teslim etmek boynumuzun borcu” seklinde konustu.
