CHP Heyeti Atakum'da Gündemi Degerlendirdi

CHP Genel Baskan Yardimcisi Malatya Milletvekili Veli Agbaba ve CHP Grup Baskanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci ile bir araya gelerek gündemi degerlendirdi.

CHP Heyeti Atakum'da Gündemi Degerlendirdi
Esnaf ve vatandaslarin sorunlarini dinlemek için Samsun’a gelen CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba ve CHP TBMM Grup Baskanvekili Özgür Özel Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci’yi makaminda ziyaret etti. Agbaba ile Özel’e CHP Samsun Il Baskani Fatih Türkel, CHP Samsun milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancioglu, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Samsun Il Kadin Kollari Baskani Nazan Güneysu, CHP Samsun Il Gençlik Kollari Baskani Öykü Özkan da eslik etti.

Baskan Deveci, Agbaba ve Özel’le yaptigi sohbette göreve geldigi günden itibaren yapilan belediye çalismalarini ve projelerini anlatti. Türkiye ve dünya gündemine de deginilen sohbette karsilikli destek mesajlari verildi.

Dayanisma vurgusunun yapildigi görüsme hediye takdimi ve fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

“10 büyükelçinin Türkiye’ye karsi açiklama yapiyor olmasi üzüntü vericidir, rahatsizlik vericidir”

Büyükelçilerin Osman Kavala hakkinda yaptigi açiklamaya da deginen Özgür Özel, sunlari söyledi:

“Gündem arayislarinin birinde 10 büyükelçi imdatlarina yetisti. Içlerinde Amerika’nin bulundugu 10 büyükelçi Türkiye Cumhuriyeti’nin mahkemelerinde yargilanmakta olan Osman Kavala’nin mahkemesi için görüs beyaninda bulundular. Simdi AK Parti’nin tüm sözcüleri birden bu büyükelçilere saldirarak bu büyükelçilerin Türkiye’ye karsi yaptigi açiklamayi dillerine dolayarak bu gündemi yükseltmeye ve baska seylerin konusulur olmasini saglamaya çalisiyorlar. Biz ana muhalefet partisi, Türkiye’nin kurucu partisiyiz. Atatürk’ün yunan bayragini yerden kaldirip basmamasina ve hiçbir bayraga basilmayacagina gösterdigi saygiyla Izmir’de baslayan, Ismet Inönü ile Lozan zaferi ile devam eden, 2. Dünya Savasi’na girmeyerek kaybetmeyen tarafta olan, Kibris Baris Harekati’nda tüm tehditlere ragmen hem diplomasiyi hem de askeri seçenegi dengeli uygulayan, 1 Mart tezkeresinde ABD askerlerinin Irak’a giderken Güneydogu’dan geçmesine engel olan diplomatik uyarilari yerine getirmis ve siyasi çikislari yapmis bir parti olarak NATO’nun üyesi, Sovyetler’in komsusu bir cografyada ve bir siyasal gerçeklikte dört dörtlük bir denge politikasi ile Türkiye’nin çikarlarini koruyan Türk dis politikasinin hep arkasinda olduk. Biz CHP olarak gelecek yildan itibaren yeniden Atatürk’ten miras olan diplomatik gelenegi yasatacak ve gelistirecek iyi iliskileri de sürdürecek ama Türkiye’yi de ezdirmeyecek iktidar namzedi parti olarak bugün yasananlardan memnun olmamiz mümkün degil. 10 büyükelçinin Türkiye’ye karsi açiklama yapiyor olmasi üzüntü vericidir, rahatsizlik vericidir.”
Kaynak: İHA