Çatakli, Tarimsal Isletmeleri Inceledi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde tarimsal isletme yapan çiftçileri Zonguldak Il Tarim ve Orman Müdürü Cemalettin Çatakli ziyarette bulundu.

Çatakli, Tarimsal Isletmeleri Inceledi
Zonguldak Il Tarim ve Orman Müdürü Çatakli’ya Çaycuma Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Coskun Ulutas’da eslik etti. Ilçeye bagli Yukari Ihsaniye ve Akyamaç köylerinde tarimsal isletmeleri ziyaret eden Il Müdürü Çatakli, önce ziyaret ettigi Yukari Ihsaniye köyünde Suat Karakas ’a ait koyunculuk isletmesinin yapisi ve  çalismalari hakkinda bilgi aldi. Il Müdürü Çatakli; " Çaycuma’mizda böyle 450 - 500 bas kapasiteli bir üretim potansiyelinin olmasi gurur verici, isletmelerin üretim ile birlikte verimli olmasi da çok önemlidir. Bu vesile ile size tesekkür ediyorum. Ayrica yonca, Italyan çimi gibi üretimlerle isletmenin kaliteli kaba yem ihtiyacini karsiliyor olmaniz da önemlidir. Kurumumuz ve devletimiz  bu tür üretim yapan isletmelerin her zaman yaninda ve destekçisidir "  dedi.

Çiftligin gezilmesinin ardindan Akyamaç köyünde Soner ve Vacit Pat kardeslere ait silaj paketleme ve yem tedarik isletmesi  ziyaret edildi. Silaj streçleme makinalarini inceleyen il Müdürü Cemalettin Çatakli ve Ilçe Müdürü Coskun Ulutas’ a burada yapilan çalismalar hakkinda isletme yetkilisi Soner Pat bilgi verdi. Kaliteli kaba yemin önemine deginen Il Tarim ve Orman Müdürü Çatakli, çalismalari dolayisiyla isletme sahiplerini kutladi.
Kaynak: İHA