'Bataklik Operasyonu' Davasina Devam Edildi

Savunma yapan tutuklu sanik eski polis memuru Ibrahim Halil Akgün, eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek'in makam aracini, organize suç örgütü kurucusu Nejat Das'a tahsis ettigini iddia etti.

Kamuoyunda "Bataklik Operasyonu" olarak bilinen ve suç örgütü kuruculari Çetin Gören ile Nejat Das'in da aralarinda bulundugu 73 sanikli davanin görülmesine devam edildi.

Ankara 33. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya saniklar, avukatlari ve yakinlari katildi.

Suç örgütü kurucusu olmakla suçlanan Nejat Das'a, kara para transferi için makam aracini tahsis ettigi iddia edilen eski Sultanbeyli Ilçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek savunma yapti.

Yüksek, 2019'de bazi bürokratlarin da oldugu bir ortamda Das ile tanistigini, emniyet müdürü olarak atanmasinin ardindan Das'in kendisine hayirli olsun ziyaretinde bulundugunu söyledi.

Bunun disinda Das ile görüsmedigini, herhangi bir iliskisinin bulunmadigini iddia eden Yüksek, yurt disindan gelen kara paranin transferi için Das'a makam aracini tahsis etmedigini öne sürdü.

Emniyet müdürü olarak görev yaptigi dönemde iki makam soförünün bulundugunu belirten Yüksek, bilgisi disinda aracin kullanildigini ileri sürerek sunlari söyledi:

"Burada sanik olan soförüm dogruyu söylemiyor. Bilgim disinda makam aracimi kullanmislar. Kimin, nereye götürüldügünden haberim yok. Soförüm Ibrahim Halil Akgün'ün ifadeleri yüzünden tutukluyum. Konusma kayitlari incelendiginde adim hiçbir yerde geçmiyor. Nejat Das ile görüsme gerçeklestirdigim konusundaki beyanlari gerçegi yansitmiyor. Diger makam soförüm ise ifadesinde, beni Nejat Das ile hiç görmedigini söyledi. Açikçasi bana iftira atiliyor."

Istanbul'da görev yaptigi dönemde, düzenlenen terör saldirisinda gözünden yaralandigi için devletin kendisine 250 bin lira ödedigini bildiren Yüksek, MASAK raporuna yansiyan paranin bundan kaynaklandigini savundu.

- Das'a makam araci

Tutuklu sanik eski polis memuru Ibrahim Halil Akgün de bir dönem Yüksek'in makam soförlügünü yaptigini, Nejat Das'i ilk kez 2019'da Yüksek'in yaninda gördügünü söyledi.

Pandemi nedeniyle sokaga çikmayan Das'in, Yüksek'i arayarak kendisine izin belgesi düzenlemesini istedigini aktaran Akgün, Yüksek'in ise izin kagidi çikarmasinin mümkün olmadigini ancak makam aracini tahsis edebilecegini söyledigini iddia etti.

Bunun üzerine Yüksek'in talimatiyla makam araciyla Das'i istedigi yerden aldigini belirten Akgün, "Yine bir gün Nejat Das aradi, Çorlu'ya gitmek için müdürümden izin istedi. Ben de onu Çorlu ilçe emniyetine götürdüm. Bunun disinda kendisiyle görüsmedim. Bunlar, müdürüm Necmettin Yüksek'in yönlendirmesiyle olmustur. Emniyet müdürünün haberi olmadan bir polis memuru, bu kisiyi özel makam araciyla götürebilir mi? Yaptiklarim Necmettin müdürün talimatlari ile olmustur. Suç isleme kastim yoktur."

Sanik Akgün, gerçekleri söyledigi için eski amiri Yüksek'in tehditlerine maruz kaldigini sözlerine ekledi.

Durusmaya devam ediliyor.
Kaynak: AA