Balikesir'de Bitkin Halde Bulunan Nesli Tükenme Tehlikesi Altindaki Kizil Akbaba Tedaviye Alindi

Balikesir'in Edremit ilçesinde bir vatandas tarafindan arazide bitkin halde bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altindaki kizil akbaba tedavi altina alindi.

Ilçede bir arazide bitkin ve uçamaz halde arkadasi tarafindan bulunan akbabayi is yerine getiren Hakan Cin, nesli tükenme tehlikesi altindaki akbabayi bir süre buradaki kümeste muhafazaya aldi.

Ardindan is yeri sahibi Hatice Esra Yildiz, telefonla ekipleri arayip akbabanin korunmaya alinmasi için durumu bildirdi.

Bunun üzerine Bostanci Mahallesi'ndeki isletmeye giden Burhaniye Doga Koruma ve Milli Parklar Sefligi veterineri Ertan Senol bitkin haldeki kizil akbabayi teslim aldi.

Ilk kontrolleri yapilan akbaba Ivrindi ilçesindeki Balikesir Büyüksehir Belediyesi Hayvan Barinagi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Burada gerekli saglik taramasi yapilan akbabanin travmaya bagli olarak uçamadigi belirlendi. Kizil akbabanin tedavisinin tamamlanmasinin ardindan dogal yasam alanina salinacagi bildirildi.

Cin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, akbabayi bulan arkadasinin kendisinden yardim istemesi üzerine akbabayi müdür olarak görev yaptigi is yerine getirdigini söyledi.

Hayvanlari Koruma Dernegi üyesi olan patronlari Yildiz'in da yardimlariyla akbabanin tedavi altina alindigini ifade eden Cin, "Patronumuz Esra hanim bir hayvan dostu, ayni zamanda da hayvanlari koruma dernegine de üye. Kendisi ile sabah bulustugumuzda anlattik. Bunun üzerine milli parklardaki yetkili arkadasi aradi." dedi.

Kaynak: AA