TIKA'dan Güney Sudan Iç Baris Sürecine Destek

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Güney Sudan’daki baris sürecine destek için Barisi Insa Bakanligi basin birimine tefrisat destegi sagladi.

Bakanlik bünyesinde, baris hikayelerinin anlatilacagi yayinlar ile ileri gelen toplum önderlerinin tartistirilarak topluma baris yönünde örneklerin anlatilacagi bir basin birimi kuruldu.

TIKA, söz konusu basin biriminin mobilyalarini, bilgisayar ve yazici ihtiyaçlarini karsiladi.

Iç barisin saglanmasi ve korunmasina yönelik yayinlar yapacak basin biriminin açilis törenine, Güney Sudan Barisi Insa Bakani Stephen Par Kuol, Türkiye'nin Cuba Büyükelçisi Erdem Mutaf ve TIKA Cuba Program Koordinatörü Cafer Besli katildi.

Güney Sudan Barisi Insa Bakani Stephen Par Kuol, verdigi destekten ötürü Türkiye’ye tesekkürlerini sundu.

Türklerle ortakliklarinin bagimsizlik öncesine dayandigini ve Türkiye’nin sel felaketinden etkilenenlere insani yardimda bulundugunu hatirlatan Kuol, TIKA'nin sagladigi destegin bakanlik çalisanlarinin kapasitesini artiracagini söyledi.

Büyükelçi Mutaf da "Güney Sudanlilar, Türk insaninin kadim dostlari. Güçlü kültürel baglara sahibiz. Güney Sudan'in bagimsizliginin hemen sonrasinda büyükelçiligimiz faaliyetlerine basladi. Güney Sudan'in bagimsizligini ilk taniyan ülkelerden birisi Türkiye'dir. TIKA, Türk Kizilay, Ticaret Müsavirligi gibi birçok kurumumuzla varlik gösteriyoruz." ifadesini kullandi.

Güney Sudan'da TIKA'nin kalkinma ve Türk Kizilayin insani yardim faaliyetlerine deginen Mutaf, Türkiye Maarif Vakfi'nin da yakin zamanda ülkede egitim kurumlari açacagini aktardi.

TIKA Cuba Program Koordinatörü Besli de Güney Sudan iç barisina inandiklarini ve bu projenin söz konusu inancin bir göstergesi oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA