ODÜ, URAP Siralamasina Yükseldi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) University Ranking by Academic Performance (URAP) 2021-2022 Türkiye Siralamasinda üniversiteler arasindaki yerini bu yil da üst seviyelere tasidi.

ODÜ, URAP Siralamasina Yükseldi
Orta Dogu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Arastirma Laboratuvari tarafindan gerçeklestirilen analizler sonucunda URAP 2021-2022 Türkiye Siralamasi yayinlandi.

Clarivate Analytics/In Cites ile Yüksekögretim Kurulunun yayinladigi verilerden yararlanilarak hazirlanan URAP 2021-2022 sonuçlarina göre, ODÜ Türkiye’deki 179 üniversite arasinda 83’üncü, 121 devlet üniversitesi arasinda 69’uncu, 2000 yilindan sonra kurulan 108 üniversite içerisinde ise 26’nci sirada yerini aldi.

Üniversiteler degerlendirilirken makale sayisi, ögretim üyesi basina düsen makale sayisi, atif sayisi, toplam bilimsel doküman sayisi, ögretim üyesi basina düsen toplam doküman sayisi, doktora ögrencisi sayisi, doktora ögrencisi orani, ögretim üyesi basina düsen ögrenci sayisi ölçütleri kullanildi.

Akademik çalismalar için önemli bir referans kaynagi olan ve üniversitelerin hangi düzeyde bilim üretebildiklerini gösteren URAP siralamalari, üniversitelere hedef belirlemede önemli bir degerlendirme firsati sunuyor.

Ayni zamanda üniversitelerin kendi akademik performanslarini diger üniversitelerle karsilastirabilmesine ve üniversitelerin belirlenen kriterlere göre gelismeye açik yanlarini fark etmelerine yardimci oluyor.
Kaynak: İHA