Murda'ya Hapis Talebi

Sarkilarinda uyusturucu kullanimini özendirdigi iddiasiyla gözaltina alinan Murda hakkinda hazirlanan iddianamede, ‘uyusturucu madde kullandirmaya özendirmek’ suçundan 10 yila kadar hapsi istendi.

Murda'ya Hapis Talebi
‘Duman’, ‘Eh Baba’ ve ‘Pahali’ isimli sarkilarinda uyusturucu ve uyaricisi madde kullanimini özendirdigi iddia edilen, ‘Murda’ isimli sarkici Önder Dogan (37) hakkinda Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca sorusturma baslatilmisti. Hollanda’da yasayan Murda, geçtigimiz Pazar günü, Türkiye’ye giris yaparken Sabiha Gökçen Havalimani’nda gözaltina alinmisti. Emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edilen Hollandali Murda, çikarildigi nöbetçi hakimlikçe yurtdisina çikis yasagi seklinde adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Iddianame tamamlandi

Ifadesinde, “2 tane ‘Duman’ isimli sarkim var. Türkiye’de söyledigim ‘Duman’ sarkim, suçlamanin oldugu sarkim degil. ‘Pahali’ ve ’Eh Baba’ sarkilari da benim. Hollanda’da yetistim. Oranin kültürüyle yetistim. Orada bu maddelerin kullanimi serbest. O yüzden burada böyle oldugunu düsünmedim. Rap sarkilari sokak jargonuna yakindir. Arada çok ince bir nüans vardir. Hiç kimseyi suça özendirmek maksadiyla söylenmis degildir” dedigi ögrenilen Murda hakkinda iddianame hazirlandi. Iddianamede, ‘Uyusturucu madde kullandirmaya özendirmek’ suçundan 5 yildan 10 yila kadar hapsi talep edildi. Hazirlanan iddianame, Istanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. Iddianame, gönderildigi mahkemece kabul edildigi takdirde, Murda önümüzdeki günlerde hakim karsisina çikacak.

Bunun yani sira Murda’nin hakkindaki adli kontrol hükmüne itiraz ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA