Karabaglar'da Mobilya Akademisi Kurulacak

Izmir'de "Kadinlar ve Gençler Için Karabaglar Mobilya Akademi" projesi hayata geçirilecek.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin koordinasyonunda, Izmir Kalkinma Ajansi tarafindan yürütülen 2021 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda, Karabaglar Kaymakamligi tarafindan yürütülecek projenin protokolü imzalandi.

Protokolde, Vali Yavuz Selim Kösger'in yani sira Karabaglar Kaymakami Cemil Özgür Önegi, proje paydaslari Alfemo Mobilya Satis Müdürü Semih Tuna, ISKUR Il Müdürü Kadri Kabak ve Il Milli Egitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'ün imzasi bulunuyor.

Vali Yavuz Selim Kösger, imza töreninde projenin nitelikli ve donanimli birer girisimci olmayi hayal eden kadin ve gençlere yeni firsatlar sunacagini belirterek, "ISKUR destegiyle Izmir Mobilyacilar ve Marangozlar Odasi (IZMOD), Karabaglar Halk Egitim Merkezi bünyesinde ve mahallelerde uygun görülecek kurs merkezlerinde egitimler verilecek. Kurulacak kooperatif araciligiyla da sürdürülebilirlik saglanacak." ifadelerini kullandi.

Toplam bütçesi 1 milyon 302 bin lira olan ve bütçenin yüzde 85'ine karsilik gelen 1 milyon 100 bin liranin hibe destegi kapsaminda oldugunu aktaran Vali Kösger, sunlari kaydetti:

"Projenin süresi 18 aydir. Sektörün önde gelen tüm aktörleriyle is birligi içinde sürdürülebilir bir sistem kurmayi hedefleyen projede, Izmir'de bir ilk olma özelligiyle 'Tasarim ve Uygulama Merkezi' de hayata geçirilecek. Meslek Yüksekokulu ve lisans mezunu gençlerimiz, alacaklari egitim sonrasinda merkezde istihdam edilerek mobilya tasarim hizmetini sektöre sunacak. Dösemecilik ve dikis egitimleri, mobilya satis elemani egitimleri ve el sanatlari egitimleri ayrica verilecek. Proje kapsaminda, Izmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarim Bölümü ve Alfemo firmasi uzmanlari tarafindan verilecek egitici egitimini alan usta ögreticiler tarafindan gelistirilecek mobilya dekorasyon ürün serisi, el sanatlari kursiyerlerince üretilecek ve 'Karabaglar' markasiyla satisa sunulacaktir."

Proje kapsaminda üretilen ürünler, Alfemo magazalarinda açilacak stantlarda, projeden yararlanan kadinlarin hikayeleriyle birlikte satisa sunulacak, kurulacak kooperatif ve dijital pazarlama egitimleriyle de satis kanallari çesitlendirilecek.

Kaynak: AA