Istanbul'da 'Malatya Tanitim Günleri' Basladi

Yenikapi Etkinlik Alani'nda gerçeklestirilen tanitim günlerinde Malatya'nin yöresel yemekleri, tatlilari ve el sanatlari sergileniyor.

Malatya Konfederasyonu (MAKON) ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birligi (MASTÖB) tarafindan Istanbul'da düzenlenen ''Malatya Tanitim Günleri'' basladi.

Yenikapi Etkinlik Alani'nda gerçeklestirilen tanitim günlerinde Malatya'nin yöresel yemekleri, tatlilari ve el sanatlari sergileniyor.

Açilista konusan CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Malatya Milletvekili Veli Agbaba, Türkiye'nin en güzel kentinin Malatya oldugunu söyledi.

Malatya ile bütün Malatyalilarin övündügünü belirten Agbaba, söyle devam etti:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakin silah arkadasi Ismet Inönü'yü bu topraklara hediye etmisiz. Türkiye'yi degistiren önemli atilimlar yapan, hemsehrisi olmaktan gurur duydugumuz Turgut Özal'i da bu ülkeye, bu dünyaya hediye etmisiz. Sadece siyaset adamlarimiz degil, hiç kuskusuz esi benzeri bulunmayan kültür adamlarimiz, sanatçilarimiz Malatya'dan çikmis. Aslantepe bugün bir dünya markasi oldu, UNESCO Dünya Koruma Listesi'ne girdi. Aslantepe de bizim önemli bir degerimiz. Çünkü ilk devletin kuruldugu yer Malatya topraklari, o nedenle Malatya her türlü saygiyi hak ediyor."

CHP Genel Baskan Yardimcisi Onursal Adigüzel de Türkiye'nin dört bir yanindan gelenlerin etkinlikte Malatya havasiyla bulustugunu ifade etti.

Malatya'nin medeniyetlerin basladigi bir sehir oldugunun altini çizen Adigüzel, "Aslantepe Höyügü, 7 bin yil önce Anadolu'nun ilk sehir devletinin kuruldugu bir yer. Temmuz ayinda hepimiz onurlandik, UNESCO'nun Dünya Tarih Mirasi Listesine girdi. Bu bizim için, Malatya için büyük bir gurur, mutluluk. Bunu dünyaya tanitmak ve dünyanin dört bir yanindan Malatya'ya turist çekmekte ve kültürümüzü, bu baslangici dünyaya anlatmakta da hepimize tarihi sorumluluklar düsüyor." dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise bu yil Malatya Tanitim Günleri'nin 4'üncüsünü düzenlediklerini ve hemsehrileriyle birlikte olmaktan onur duydugunu söyledi.

Malatya'nin ortak payda oldugunu vurgulayan Tüfenkci, "Burada Malatya için hizmet yapilir. Malatyalilar ülke için hizmet yapar. Bu vatan, bayrak, devlet, millet için çalisan her bir kardesimize, her bir Malatyali hemsehrimize hangi siyasi partide bulunursa bulunsun bizim destek vermemiz lazim. Ben bunu da açikça ifade eden birisiyim" diye konustu.

Kendisinin bir Malatya sevdalisi oldugunun altini çizen Tüfenkci, söyle devam etti:

"Dolayisiyla biz Malatyalilarin bu ülke için yaptiklariyla, sanatçisindan isçisine, köylüsünden kentlisine, is adamina kadar bütün Malatyalilarla gurur duyuyoruz. Malatya büyürse Türkiye de büyür. Malatya büyürse bizler de büyürüz. Biz istiyoruz ki Aslantepe Türkiye'de gündem olsun. Biz istiyoruz ki Avrupa'da üçüncü olarak tescil edilen kayisimiz dünyada daha fazla prim yapsin, daha fazla tanitilsin, daha fazla bu kayisidan katma deger kazanalim. Dolayisiyla biz birlikte bu ilçelerimizi büyüterek, komsularimizi da düsünerek büyük bir Türkiye'yi hep beraber insa edecegiz."

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ise Malatya Tanitim Günlerinin en güzel sekilde geçmesini temenni etti.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan da Istanbul'da 1,5 milyon Malatyalinin bulundugu söyledi.

Gürkan, Malatya'nin Türkiye'nin parlayan yildizi oldugunu ifade ederek, ''Malatya Tanitim Günleri, Malatya'nin kültürel, sosyal ve ekonomik degerlerinin, gastronomi noktasinda mutfak degerlerinin bütün ülkemize tanitilmasini amaçlamaktadir'' dedi.

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu da Anadolu kentlerinin tanitiminin çok anlamli oldugunu vurgulayarak, "Istanbul'da böyle bir gelenek basladi. Bu gelenegin devam etmesi ve elbette sürdürülebilir olmasi çok kiymetlidir" seklinde konustu.

MASTÖB Baskani Adil Gevrek, Malatya'yi tanitmak için etkinligi düzenlediklerini belirterek, emek harcayanlara tesekkür etti.

Açilisa, Istanbul ve Malatya'dan ilçe belediye baskanlari, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida kisi katildi.

Etkinlik 24 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA