Ispanak Krizi Saticiyi Vurdu

Giresun ve Trabzon’da ispanak kaynakli zehirlenmeler, vatandaslari tedirgin ediyor.

Ispanak Krizi Saticiyi Vurdu
Iki yil önce yasanan ‘ispanak krizi’ Giresun ve Trabzon’da meydana gelen zehirlenmelerle tekrar gündeme geldi. Vatandaslari tedirgin eden ispanaklarin fiyati düstü, talep azaldi. Pazarci esnafi ise ispanagin zarari olmadigini, iyi temizlendigi takdirde rahatlikla tüketilebilecegini söylüyor.

“Iyi temizlenmedigi takdirde zararlari olabilir”

Eskisehir’de pazarcilik yapan 23 yasindaki Burak Özmen, birçok kisinin kendisine, “Ispanaktan zehirlenir miyiz?” gibi sorular ilettigini söylüyor. Iyi temizlenen ispanagin hiçbir zararinin olmadigini söyleyen Özmen su ifadeleri kullandi:

“Ispanagin içine karisan yabani otlardan dolayi zehirlenme vak’alari yasanmis. Pazardan veya marketten alinan ispanagin güzel sekilde temizlenip öyle tüketilmesi gerekiyor. Zaten topragin ve çamurun içinden çikartiliyor. Iyi temizlenmedigi takdirde zararlari olabilir. Içine karisan yabani otlar zaten gözle görülür. Bunlarin ayiklanmasi gerekiyor. Müsterilerimiz ’ispanaktan zehirlenir miyiz’ gibi sorularla geliyor. Satislarimiz da düstü. Kisin yaklasmasiyla üretimi artan ispanagin fiyati da fazlasiyla düstü. Zehirlenme olaylarinin da fiyata etkisi oldu.”
Kaynak: İHA