Huawei Nova 9 Özellikleriyle Yüksek Performans Sunuyor

Nova 9, RYYB renk filtresi dizisi (CFA) ve XD Fusion Engine gibi bir dizi amiral gemisi sinifi kamera teknolojisiyle donatilarak kullanicilara iyi bir fotograf deneyimi vadediyor.

Huawei'nin tanittigi yeni akilli telefonu nova 9, tasarimi, güçlü kamerasi, yüksek performansi ve uzun pil ömrü ile öne çikiyor.

Sirket açiklamasina göre, 2016'daki ilk tanitimindan bu yana nova serisi sürekli olarak gelistirildi. Aileye eklenen en son ürün olan nova 9, RYYB renk filtresi dizisi (CFA) ve XD Fusion Engine gibi bir dizi amiral gemisi sinifi kamera teknolojisiyle donatilarak kullanicilara iyi bir fotograf deneyimi vadediyor.

Eklenen diger çözümler arasinda 120Hz orijinal renk kavisli ekran, güçlü islemci, pil ömrü ve 66W Huawei SuperCharge yer aliyor. Gelismis islevlerin tümü, nova 9'u yogun bir yasam tarzina sahip modern tüketicilere yönelik bir akilli telefon haline getiriyor.

Yeni akilli telefon, yüksek kaliteli fotograflar çekmek için yüksek isik hassasiyeti saglayan 1/1,56 inç sensöre sahip 50MP RYYB Ultra Vision ana kamera, 8MP ultra genis açili kamera, 2MP derinlik kamerasi, 4cm makro kamera ve büyük 1/2,8 inç sensörlü 32MP ön kamera ile donatildi. Günün hangi saatinde olursa olsun, istenildigi anda yüksek çözünürlüklü fotograflar çekilebilir. Buna Huawei'nin Süper Gece Selfie algoritmasi ile fotograflardaki dijital gürültüyü azaltan ve arka plani yeniden olusturan Gece Portre Modu eklendiginde, ortaya gece fotografçiligi için iyi bir kamera çikiyor. Gece manzara çekimleri veya gece portreleri olsun, görüntüler parlak ancak asiri pozlanmis olmuyor; görüntünün daha karanlik alanlarinda gizlenmis ayrintilar da ön plana çikiyor.

Huawei nova 9, geceleri fotograf çekerken oldugu kadar video çekerken de iyi performans gösteriyor. Extreme Night Shoot ve Night Selfie Video özellikleri ile karanlikta hem ön hem de arka kamera ile 4K çözünürlükte çekim yapilabiliyor. Üstelik hem ön hem de arka kameralarda bulunan AIS Video Stabilization teknolojisi sayesinde el titremesi artik bir sorun olmaktan çikiyor. Huawei nova 9 arka kamera, Agir Çekim ve Hizlandirilmis videolarin çekilmesini de destekleyerek videolarini olusturanlar için eglenceli ve ilginç seçenekler sunuyor.

- Yüksek kapasiteli 4300 mAh pil

Huawei nova, Starry Blue ve Black olmak üzere iki renk seçeneginde ince, hafif tasarimiyla kullanicinin tarzini ifade etmeye yardimci olacak bir aksesuar olarak ön plana çikiyor. Gövdesinin hem ön hem de arka tarafi hafif kavisli oldugundan kullanimda daha ince ve rahat hissettiriyor. Nova 9, sadece 7,77 mm kalinliginda ve yaklasik 175 gram agirliginda.

Huawei nova 9'un amaci, pilin kullanicisinin yasam hizina ayak uydurabilmesini saglamak. Huawei nova 9, tamamen sarj olmasi 38 dakika süren yüksek kapasiteli 4300 mAh pile sahip bulunuyor. 66W Huawei SuperCharge destegi sayesinde sifirdan yüzde 53'e kadar sarj olmasi ise sadece 15 dakika sürüyor.

Huawei nova 9, 6nm Snapdragon 778G 4G mobil platformunu kullaniyor. Huawei nova 9 ayrica, telefonun sicakligini akillica algilayan ve performansi cihazi serin tutmak ve kusursuz bir sekilde uzun süreli çalismasini saglamak için ayarlayan bir VC Sivi Sogutma ve Grafen sogutma sistemleri ile donatildi.

1,07 milyar renk (10 bit) olusturabilen 6,57 inç ekrana sahip Huawei nova 9, daha pürüzsüz ve daha sürükleyici görseller üretmek için 120 Hz'e kadar ekran yenileme hizini, 300 Hz dokunmatik örnekleme hizini ve P3 renk gamini destekliyor. Huawei nova 9, Huawei'nin gelismis sogutma çözümü ve AI teknolojisi ile tamamlanan Snapdragon 778G 4G mobil platformu sayesinde hem günlük görevlerde hem de eglence sirasinda hizli, sorunsuz ve güçlü bir performans sunuyor.
Kaynak: AA