GÜNDEM ÖZETI / 21 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Bestepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1. Su Surasi Kapanis Merasimi'ne katilacak.

(Ankara/14.00)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu Susuz'da Tarimsal Kalkinma Kooperatifi kadin üyeleriyle, Halk Egitim Merkezi'nde ise "muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri" ile bir araya gelecek.

Susuz Belediyesi'ni, Çamçavus köyünü ve Kasaplar Çarsisi esnafini ziyaret edecek olan Kiliçdaroglu, "Üye Katilim Toplantisi"na istirak edecek.

(Kars/09.00/14.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, Kooperatifler Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

(14.00)

EKONOMI FINANS

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Türkiye-Afrika 3. Ekonomi ve Is Forumu kapsaminda, Afrika Birligi Komisyonu Komiseri Albert Muchanga ile görüsecek, "Türkiye-Afrika Ortakligini Derinlestirme: Ticaret, Yatirim, Teknoloji ve Lojistik" konulu Bakanlar Toplantisi'nda açiklama yapacak.

(Istanbul/09.30/12.45)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), Para Politikasi Kurulu Toplantisi'nda faiz kararini açiklayacak.

(Ankara/14.00)

3- TCMB, haftalik para ve banka istatistiklerini kamuoyuyla paylasacak.

(Ankara/14.30)

4- TÜIK, ekim ayi Tüketici Güven Endeksini, yilin ikinci çeyregine iliskin hanehalki yurt içi turizm istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus ve Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov tarafindan kabul edilecek ve Kirgizistan Devlet Din Komisyonu Baskanligina ziyarette bulunulacak.

(Biskek)

2- Suriye Anayasa Komitesi görüsmelerinin 6'nci turu Birlesmis Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'in ara buluculugunda devam edecek.

(Cenevre)

3- Iki gün sürecek AB Liderler Zirvesi'nin ilk gün toplantisi yapilacak.

4- NATO Savunma Bakanlarinin iki günlük toplantisi baslayacak.

(Brüksel)

5- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi gruplarinda 3. hafta maçlari tamamlanacak; D Grubu'nda Fenerbahçe, Belçika'nin Royal Antwerp takimini konuk edecek; E Grubu'nda Galatasaray deplasmanda Rusya'nin Lokomotiv Moskova takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/19.45/Moskova/22.00)

2- A Milli Kadin Futbol Takimi, 2023 Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri H Grubu'nda Bulgaristan'la karsilasacak.

(Istanbul/18.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 5. haftasinda Anadolu Efes, Rusya'nin Unics Kazan takimini konuk edecek; Fenerbahçe Beko, Ispanya'nin Real Madrid takimiyla deplasmanda karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/20.00/Madrid/22.00)

4- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nin 2. haftasinda deplasmanda, B Grubu'nda Elazig Il Özel Idare Romanya'nin ACS Sepsi-SIC takimiyla, D Grubu'nda Nesibe Aydin Israil'in Neve David Ramla takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Sfantu Gheorghe/19.00/Ramla/21.00)

5- Hentbol Kadinlar Süper Ligi'nin 4. haftasindan Tekirdagspor-Kastamonu Belediyespor karsilasmasi oynanacak.

(Tekirdag/14.00)

6- Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu (TMPF) Olagan Genel Kurul Toplantisi yapilacak.

(Ankara/10.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA