Cografi Isaret Tescilli 'Geyikli Zeytinyagi'nin Ingiltere'ye Ihracati Basladi

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bagli Geyikli beldesinde yetisen zeytinlerden üretilen ve geçen mart ayinda cografi isaret tescili yapilan "Geyikli zeytinyagi", Ingiltere'ye ihraç edildi.



Beldede üretim yapan Mücahit Dalgiç, Ingiltere'ye 25 ton zeytinyagi gönderdi.

Geyikli Belediye Baskani Mevlüt Oruçoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, verimli topraklara sahip beldenin, bölgenin zeytin ve zeytinyaginda önemli ve degerli bir üretim merkezi oldugunu söyledi.

Üreticilerin kaliteli ürünlerini yurt içi ve disinda dogru pazarlama girisimleri ile degerlendirmesinin önemine dikkati çeken Oruçoglu, "Ingiltere'ye yapilan ihracat bunun en önemli örneklerinden biridir. Yöre üreticilerimiz her geçen yil daha kaliteli ürün elde etmede önemli basarilar saglamaktadir. Sadece Avrupa degil, birçok dünya ülkesine yapilan ihracat, gurur kaynagimizdir." dedi.

Zeytinyagi üreticisi Mücahit Dalgiç da ihracat sürecindeki yolculugun 8 ay önce basladigini bildirdi.

Alici firmanin titizlikle kendilerini arastirdiklarini ve güvenli bulduktan sonra sürecin hizlandigini dile getiren Dalgiç, her ay bu firmaya 25 ton ürün göndereceklerini aktardi.

Geyikli zeytinyaginin kalitesine deginen Dalgiç, "Halkimiz güvenle bu yagi tüketmeli. Geyikli'de 8-10 civarinda bu isi ciddiyetle yapan üretici firma var. Hepsi birbirini çok çok iyi taniyor. Bizim bölgemizde kesinlikle sahte zeytinyagi üretilemez. Zaten bu niyette olan firmalari biz içimizde kesinlikle barindirmayiz. Halkimizi Geyikli'ye zeytinyagini satmaya degil tatmaya davet ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA