Baskentte 'Kars, Ardahan, Igdir Tanitim Günleri' Basladi

Baskentte Kars, Ardahan ve Igdir'in yöresel lezzetleri ve kültürel degerlerinin sergilendigi tanitim günleri basladi.

Anfa-Altinpark'ta baslayan ve 24 Ekim'e kadar sürecek tanitim günlerinin açilisi, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcisi Ertugrul Soysal, eski Ulastirma ve Altyapi Bakani Ahmet Arslan'in katilimiyla yapildi.

Soysal, AA'ya yaptigi açiklamada, Kars ve Ardahan'in kendisinin ata diyari oldugunu belirterek, "Bu tür etkinlikler hemsehrileri ve uzak olanlari yakin ediyor, yakin olanlari bir araya getiriyor. Tarihlerini ve cografyalarini hatirlatiyor, o güzellikleri yasatiyor. Bu tür seyleri bence bütün illerin tertip etmesi lazim." dedi.

Ankara Büyüksehir Belediye Meclisi MHP Grup Baskanvekili ve Gölbasi Belediye Baskan Yardimcisi Murat Ilikan ise etkinlikten dolayi çok mutlu oldugunu ifade ederek, "Kars, Ardahan, Igdir bizim serhat illerimiz, kahramanliklarla dolu bir mazisi var. Tüm halkimiz buraya gelsinler Anadolu'nun gidemedikleri yörelerindeki lezzetleri tatsinlar, oradaki tanimadiklari folklorunu da burada tanisinlar." degerlendirmesinde bulundu.

Kars, Ardahan, Igdir Dernekler Federasyonu (KAI) Genel Baskani Erdogan Yildirim da amaçlarinin bu üç sehrin özelliklerini ve güzelliklerini en iyi sekilde anlatmak oldugunu dile getirerek, "Çesitli sürprizlerimiz olacak, mevlidimiz olacak tüm sehitlerimiz için Ebul Hasan Harakani Hazretleri için bir program yaptik. Böyle yerler aktarma merkezleridir. Bizden sonra gelecek nesillere göreneklerimiz ve geleneklerimizi en iyi sekilde aktarmak, insanlarin bir arada hasbihal etmesi için bu tanitim günlerini çok önemsiyoruz." seklinde konustu.

Etkinlikte üç sehrin yöresel lezzetlerinin yani sira stantlarda çeçil ve kasar peyniri, tereyagi ile karakovan bali ve Kars kazi ziyaretçilerin begenisine sunuldu.

Ayrica yöresel sanatçi ve asiklar ile Kafkas halk oyunlari gruplari gösterilerini sergiledigi etkinlikte, Ardahan Üniversitesi ve Türkiye Fotograf Sanati Federasyonunun birlikte düzenledigi fotograf yarismasinda dereceye giren ve üç sehrin kültür ve güzelliklerini aktaran fotograflar da yer aldi.

Kaynak: AA