'Avrasya Hizmet Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Avrasya Ekonomik Iliskiler Dernegi (EkoAvrasya) tarafindan düzenlenen “Avrasya Hizmet Ödülleri” sahiplerini buldu.

'Avrasya Hizmet Ödülleri' Sahiplerini Buldu
Avrasya ülkeleri ile Türkiye arasindaki ekonomik ve sosyal iliskilerin daha güçlü ve saglam bir yapiya kavusturulmasi ile sürdürülmesi adina destek olmaya çalisan ve Türkiye’nin kalkinmasina, gelismesine yaptigi katkilarla bilinen Avrasya Ekonomik Iliskiler Dernegi tarafindan düzenlenen “Avrasya Hizmet Ödülü” için aday gösterilen Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar, bu ödüle layik görüldü.

Ödül töreninde konusan Tatar, “Türkiye Dogu Akdeniz’de söz sahibidir. Söz sahibi olmaya da devam edecektir. Kibris ulusal davamiza baktigimizda 1571’den beri üretilen bir siyaset vardir. Bu siyaset Kibris Türk halkinin var olus mücadelesidir. Türkiye ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin is birliginin ne kadar daha önemli oldugunu vurgulamak istiyorum. EkoAvrasya Dernegi ekonomik iliskilerle ilgili bir kurumdur. Bir düsünce kurulusudur ve bir sivil toplum örgütüdür. Dolayisiyla Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin Dogu Akdeniz’de Türk bayragini dalgalanmasi, halkin huzuru ve halkin beklentilerin yerine getirilmesi için birtakim ekonomik açilimlara da ihtiyaç vardir. ‘Maras Açilimi’ bu sekilde gündem gelmistir. Çünkü Maras elimizde olan bir degerdir. Maras 1974 öncesi Dogu Akdeniz’in en basarili turizm merkeziydi. Sadece Türkiye ve Yunanistan için degil, tüm Dogu Akdeniz’in en fazla turizm çeken yeriydi. O zamanlar Kibris’in milli gelirinin yarisini olusturan bir turizm merkeziydi. Kapali Maras bizim için ata topragidir. Osmanli 1571’de Kibris’i fethettiginde ilk yaptigi is Kibris Vakiflar Idaresi’ni kurmak oldu. Maalesef Ingiliz sömürge döneminde Rumlara peskes çekildi. Bu sebeple Rumlar oranin turizm gelirlerini Kibris Türklerinin haklarini gasp ederek kendi lehlerinde kullanmistir. Ama artik Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleriyle Maras artik açilmistir. Maras Kuzey Kibris’in bir itici gücü halinde gelmistir. Ekonomik ve siyasal bakimdan daha güçlü bir Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti vardir” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Istanbul Milletvekili Samil Ayrim ve Mamak Belediyesi de “Avrasya Hizmet Ödülleri’nin” sahibi oldu.
Kaynak: İHA