ABD'de 80 Bin Kamyon Soförüne Ihtiyaç Var

ABD’de nakliye sektöründe çalisacak 80 bin kamyon soförüne acil ihtiyaç oldugu belirtildi.

Amerikan Kamyon Dernegi Baskani Chris Spear, CNN’e yaptigi açiklamada, ülkede yasanan kamyon soförü açigina dikkat çekti.

Spear, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini öncesi kamyon soförü ihtiyacinin 61 binin üzerinde oldugunu, bunun yüzde 30 artarak su an rekor düzeyde 80 bine çiktigini kaydetti.

Salgin sirasinda birçok soförün emekliye ayrilmasi ve akabinde artan tüketici talepleri nedeniyle soför açigi bulundugu bilgisini paylasan Spear, bunun son aylarda tedarik zincirinde yasanan sikintilari da etkiledigini belirtti.

Spear, ABD Baskani Joe Biden’in geçen hafta verdigi California limanlarinda yigilan konteynerlerin dagitimi için 7/24 çalisilmasi emrinin iyi bir gelisme olduguna isaret ederek, "Ancak bu, eger oradaki yükü çekecek kamyon ve soförün yoksa çok fark etmiyor." dedi.

Kamyonlarin, ABD trafiginde oraninin yüzde 4 olmasina ragmen ekonomik mallarin yüzde 71'ini tasidigina dikkati çeken Spear, bu konuda bir önlem alinmazsa sürücü açiginin 2030’a kadar 160 bine çikacagi tahmininde bulundu.

Kaynak: AA