Rus Tur Operatörleri Mugla'da Bulustu

4 gün sürecek Turizm Forumuna katilmak üzere Fethiye'ye gelen 200 Rus acente temsilcisi Dalaman Havalimani'nda çiçeklerle karsilandi.

Fethiye Ölüdeniz'de 13'üncüsü yapilacak Turizm Forumuna katilmak üzere Rusya'dan 200 kisilik acente temsilcisi Dalaman Havalimani'na geldi.

Moskova'dan gelen temsilcileri YDA Dalaman Havalimani ve Intourist tur yetkilileri çiçek ve lokumlarla karsiladi.

YDA Dalaman Havalimani Is Gelistirme Direktörü Ahmet Orçun Songur, gelen 200 acente temsilcisinin çalistaya katilacagini söyledi. Songur, çalistaya toplamda 550 acente temsilcisinin istirak edecegini bildirdi.

Fethiye'deki forumun 4 gün sürecegini dile getiren Songur, "Bu dönemde katilimcilar bu yili degerlendirecekler ve gelecek yilin çalismasini yapacaklar. Yaklasik 550 acente temsilcisi dostumuz bu bölgede olacak ve kendi gözleriyle deneyimleme sansi bulacaklar. Bu da satis yaparken çok önemli hale gelecek." dedi.

Rusya'dan gelen misafirlerin hem Türkiye'ye hem de rakip ülkelere satis yapan acente temsilcileri oldugunu anlatan Songur, bu nedenle bölgeyi deneyimlemelerinin önemli oldugunu vurguladi.

Songur, "Fethiye'yi gezme, deneyimleme sanslari olacak. Fethiye'de konaklayacaklar. Bu da gelecek seneki satislarinda bizi de bir adim öne çikaracaktir diye düsünüyorum. Çünkü geçmisteki tecrübelerimize göre burada manevi bir bag kuracaklar. Anilari olacak ve anilari tazeyken de satislarina yansitip bu bölgeyi daha çok satmak isteyeceklerdir diye düsünüyoruz." dedi.

Salgina ragmen Ukrayna pazarinda artis oldugunu, Rusya pazarinin da konumunu korudugunu ifade eden Songur, Türkiye'de artik farkli ürünler oldugunun da bilindigini, bu nedenle Kapadokya'ya da ilginin arttigini belirtti.

Songur, "Bizim havalimanimizi bu yil yaklasik 380 bin Rus turist kullandi. Ekim sonuna kadar uçuslarin devam etmesini bekliyoruz. 10 bin Rus misafirimizi daha havalimanimizda agirlamayi, yaklasik 400 bini bulacagimizi bekliyoruz." diye konustu.

2022 yilinda turizmin iyi yönde seyretmesini beklediklerini kaydeden Songur, turist sayisinda büyük artis beklediklerini bildirdi.

Intourist Ege Bölge Operasyon Müdür Yardimcisi Mesut Belge ise gelen acente temsilcilerinin Türkiye'yi tanidigini ve satis listelerinde oldugunu dile getirdi.

Belge söyle konustu:

"Bu yil pandemi sartlari dolayisiyla Rus operasyonu 24 Haziran'da basladi. Dolayisiyla pek verimli bir sezon geçiremedik. Fakat önümüzdeki yila ümitlerimiz tam. Güçlü bir sekilde sezona baslayacagiz. 2022 yili bence çok iyi bir yil olacak. Su an insanlar pandemiyle yasamaya alistiklari için her kesimden, her ülkeden turist akinina ugrayacagimizi düsünüyorum."

Havalimaninda hatira fotografi çektiren acente temsilcileri daha sonra Fethiye'de konaklayacaklari otele ugurlandi.
Kaynak: AA