Kars'ta Gerçegini Aratmayan Tatbikat

Kars’ta senaryo geregi 6 kisinin hayatini kaybettigi, 2 kisinin de yaralandigi patlama sonrasi kurtarma tatbikati gerçegini aratmadi.

Kars'ta Gerçegini Aratmayan Tatbikat
Kars’ta Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD Acil Durum Müdürlügü, 112 Acil Servis Itfaiye Müdürlügü ve Agiz ve Dis Sagligi Merkezi Müdürlügü tarafindan ortaklasa tatbikat düzenlendi.

Tatbikatta senaryo geregi Kars Agiz ve Dis Sagligi Merkezi Müdürlügünün jeneratör dairesinde patlama meydana geldi. Patlamada 6 kisi hayatini kaybederken, 2 kisi de yaralandi. Durum UMKE, AFAD, 112 Acil Servis ve Itfaiye Müdürlügüne bildirildi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, ivedilikle Agiz ve Dis Sagligi Merkezi Müdürlügüne intikal etti. Itfaiye ekipleri jeneratör dairesindeki patlamadan kaynakli meydana gelen yangini söndürürken, UMKE ve AFAD ekipleri yaralilar için seferber oldu. Ilk müdahaleleri olay yerinde yapilan yaralilar ambulanslara alinarak Harakani Devlet Hastanesine sevk edildi.

Tatbikatla ilgili açiklamada bulunan Agiz ve Dis Dis Sagligi Idari ve Mali Isler Müdürü Azer Turan, “Bugün hastanemizde bir tatbikat düzenlendik. Tatbikata göre hastanemizin zemin katinda bulunan jeneratörün bulundugu alanda bir patlama meydana geldi. Bu patlamada 6 kisi hayatini kaybetti, 2 yaralimiz var. Hastalarimiz UMKE ekibi, 112, itfaiye ve AFAD birimlerince iletisime geçilerek tatbikatimiz hizlandirildi. 2 yaralimiz Harakani Devlet Hastanesine sevk edildi. Tatbikatimiz basariyla tamamlanmis oldu” dedi.

Kaynak: İHA