Karabük'ten Kisa Kisa

Karabük Valisi Fuat Gürel, halk günü toplantisi yapti.

Valilikte gerçeklestirilen toplantida, vatandaslar, istek, sikayet ve önerilerini Gürel'e aktardi.

Vatandaslari dinleyen ve kendileriyle tek tek görüsen Gürel, çözüm konusunda ilgili birim amirlerine talimatlar verdi.

- TOBB'dan ihtiyaç sahiplerine destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB), Karabük'te ihtiyaç sahibi ögrencilere yardim yapti.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odasinin (KATSO) organizasyonuyla gerçeklestirilen 50 bin liralik giyim yardimi kolileri, 625 ögrenciye ulastirilmak üzere Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas'a teslim edildi.

- Safranbolu Belediyesinden 40 aileye sicak yemek

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne bagli hizmet veren asevinde, her gün 40 aile için sicak yemek yapildigi belirtildi.

Çözüm ve vatandas odakli belediyecilik anlayisiyla çalismalara devam ettiklerini bildiren Belediye Baskani Elif Köse, "Ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin her zaman yanindayiz. Gerek Hayir Çarsimiz gerekse asevimizle ihtiyaç sahibini ifsa etmeden, veren elle alan eli bulusturarak elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Böyle de devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Yemeklerin asevi personelince büyük titizlikle ve hijyen kurallarina uyularak hazirlandigini aktaran Köse, "Hazirlanan yemekler hanede bulunan kisi sayisina göre sefer taslarina konularak her gün sicak sekilde dagitiliyor. Yemek dagitimini Derman ekibimiz gerçeklestiriyor." bilgisini verdi.

- "Safranbolu kitiri" marka olma yolunda

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Egitim Merkezinde (SAKEM) hazirlanan ve cografi isaret olarak tescillenen "Safranbolu kitiri", marka olma yolunda ilerliyor.

Baskan Köse, "Kitirin kisa sürede ev ve ofislerin vazgeçilmezi olacagina inaniyor, herkese tavsiye ediyorum." ifadesini kullandi.

- Safranbolu'da TÜBITAK Bilim Fuari açildi

Ovacuma Çok Programli Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencilerince hazirlanan TÜBITAK 4006 Bilim Fuari'nin açilisi gerçeklestirildi.

Iki gün sürecek fuarin açilisina, Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, Karabük Il Milli Egitim Sube Müdürü Adnan Cansiz, Ovacuma Muhtari Burhan Akin, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA