Edremit Belediyesi Sokak Hayvanlarini Unutmuyor

Balikesir’in Edremit Belediyesi Saglik Isleri Veterinerlik Birimi ekipleri tarafindan sokak hayvanlarinin düzenli olarak beslenmesi saglaniyor.

Edremit Belediyesi Sokak Hayvanlarini Unutmuyor
Edremit Belediyesi’nin olusturdugu dogal beslenme alanlarinda her gün mama ve su temin edilen sokak hayvanlari unutulmuyor. Veteriner hekimler tarafindan sokak hayvanlarinin daha iyi yasamalari için düzenli saglik kontrolleri de gerçeklestiriliyor. Bunun yani sira belediyeye ulasan ihbarlar neticesinde vatandaslarin bildirdigi noktalarda muayene, teshis ve tedavi de ihmal edilmiyor.

Bostanci Mahallesi’nden Narli’ya kadar, ekiplerin 7 gün 24 saat görevde oldugunu belirten Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, “Sokakta yasayan can dostlarimizin bir gün degil her gün yanindayiz. Koronavirüs salginiyla geçirdigimiz bu zor dönemde bütün canlilarin yasama hakkini göz önünde bulundurup onlari da korumamiz gerekiyor. Acil müdahale noktasinda arkadaslarimiz çalismalarini yaparken, can dostlarimizin beslenme noktalarinda mama, sicak yemek ve su ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Yaklasan kis aylarinda vatandaslarimizin da evlerinin önüne çikaracaklari bir kap yemek, bir kap su, battaniye, minder veya karton koli bu gibi seylerle onlara destek olmalarini, bu soguk günlerde siginacaklarini bir alan yaratmalarini rica ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA