'20. Uluslararasi Sapanca Siir Aksamlari' Basladi

Sakarya Büyüksehir Belediyesince bu yil 20'ncisi düzenlenen "Uluslararasi Sapanca Siir Aksamlari" basladi.

'20. Uluslararasi Sapanca Siir Aksamlari' Basladi
Adapazari Kültür Merkezi'nde düzenlenen açilis programinda, Sakarya Büyüksehir Belediyesi Kent Orkestrasi mini konser verdi.

Programda bir konusma yapan Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sakarya'da 72 milletin bir arada yasadigini, kentin nevi sahsina münhasir bir sehir oldugunu dile getirdi.

Dünyanin çesitli yerlerinden farkli milletlerde pek çok insanin Sakarya'da bir araya geldigini, komsu, dost, kardes oldugunu kaydetti.

Sakarya'da saglanabilen kültürel zenginligin dünyada da gerçeklestirilebilecegini anlatan Yüce, su degerlendirmede bulundu:

"Bu denli zengin kültür haliyle sanatta da kendisini gösteriyor. Ince bir estetik anlayisi ortaya çikiyor, esasinda ortaya bir siir çikiyor. Siir, yasadigimiz bu hayati tarif etmenin en ince, en naif, en kisa biçimidir. Dolayisiyla sairler gördüklerini aktaran en zarif sanatçilardir. Sakarya'nin neresine bakarsaniz bakin siir yazabilirsiniz."

Sakarya Vali Yardimcisi Selda Dural da insanoglunun var oldugundan bu yana dünyayi tanima, anlamlandirma ve var olma mücadelesi verdigini söyledi.

Insanoglunun bu mücadeleyi yaparken yasadiklarini, hissettiklerini, gördüklerini, acilarini ve sevinçlerini siirle, sanatla, edebiyatla yansittigini belirten Dural, söyle dedi:

"Siir aslinda hayatin kendisi. Siir demek insanoglunun hayata, 'Ben de varim, ben de vardim ve ben de var olacagim' demesinin bir yolu. Sanati destekleyen devletler, kurumlar, yerel yönetimler hakikaten gelecek kusaklara en güzel hizmeti yapmaktadir. Ayrica gençlerimize sanati sevdirmek noktasinda bu tarz etkinliklerin çok önemli oldugunu düsünüyorum. Bu güzel organizasyonda emegi geçen herkesi kutluyorum."

Programa katilan ses sanatçisi Ismail Türüt'ün selamlama konusmasinin ardindan sairler, siirlerini sundu.

Programa, AK Parti Il Baskani Yunus Tever, Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu, eski AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa Isen, SAÜ Rektörü Fatih Savasan, Türkiye Firincilar Federasyonu Baskani Halil Ibrahim Balci ile siirseverler katildi.

Program kapsaminda sairler yarin, kentteki bazi okullarda söylesi ve imza etkinliklerine katilacak.

Bu yil 20'ncisi düzenlenen ve 3'ü yabanci 15 sairin katildigi etkinlik, yarin Sapanca Insan Haklari Parki'ndaki kapanis programiyla sona erecek.

Kaynak: AA