Mugla'da Ekim Ayinda Deniz Keyfi
Türkiye’nin bati bölgelerinde sicak hava hala etkisini sürdürüyor. Mugla’nin sakin kent unvanli Akyaka Mahallesi’nde sahil yazdan kalma günleri yasarken, vatandaslar ekim ayinda deniz keyfi yasiyor.

Hafta sonu olmasi edeniyle günübirlik tatilcilerin en fazla ragbet gösterdigi Akyaka sahili yaz aylarini aratmiyor. Sahilde sezlong ve semsiyelerin tamami dolu olurken, günübirlik tatilciler deniz ve günesin tadini çikariyor.
Türkiye’nin en iyi rüzgar sörfü alani seçilen Akçapinar sahilinde ise kitesörfçüler (uçurtma sörfü) sörfleri ile gün boyu sahilde kitesörf yapmanin mutlulugunu yasiyor. Akyaka’nin en önemli destinasyonlarindan birisi olan Kadin Azmagi tekne turlari da hala revaçta. Azmak Tasiyicilar Kooperatifi tarafindan Kadin Azmaginda düzenlenen tekne turlarinda teknelerin biri geliyor, digeri tura çikiyor.
Akyaka’da azmak turu düzenleyen tekne kaptani Sadi Durmaz, “Havalar serinlemeye baslasa da insanlarin Askyaka sevdasi bitmiyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde yagmur ve kar yagisi basladi ama biz burada yazi yasamaya devam ediyoruz” dedi.
