Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay Yozgat'ta Vatandaslara Hitap Etti Açiklamasi

'Muhalefet ne derse desin, o 5'i bir yerde var ya veya 6'si, kaç tane sayisini bilmiyoruz. Al birini vur öbürüne. Yapabilecek bir seyi de yok zaten onlarin, toplamalar. Ama bu millet, Cumhurbaskani'nin, Genel Baskan'inin arkasinda dimdik duracak'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, "Muhalefet ne derse desin, o 5'i bir yerde var ya veya 6'si, kaç tane sayisini bilmiyoruz. Al birini vur öbürüne. Yapabilecek bir seyi de yok zaten onlarin, toplamalar. Ama bu millet, Cumhurbaskani'nin, Genel Baskan'inin arkasinda dimdik duracak." dedi.

Çesitli programlar kapsaminda Yozgat'a gelen Oktay, Çekerek ilçesindeki Cumhuriyet Meydani'nda vatandaslara hitap etti.

Burada Türk bayraklari ve sloganlar esliginde karsilanan Oktay, baba ocagi Çekerek'te olmaktan mutlu oldugunu ve muhtesem bir heyecan yasadigini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 81 ilin kalkinmasi, halkin kalkinmasi ve refaha kavusmasi için elinden geleni yaptigini anlatan Oktay, bu durumun Çekerek için de geçerli oldugunu ifade etti.

Oktay, bir ve beraber olundugu sürece her seyin üstesinden gelinecegini, Cumhurbaskani Erdogan'la beraber Türkiye'nin baska bir lige tasindigini, bölgesinde söz söyleyen, masada ve sahada olan bir Türkiye'nin var oldugunu dile getirdi.

Ilçede istihdam olusturmak için çalismalar yürütüldügünü aktaran Oktay, bu kapsamda Çekerek Baraji çevresine Lavanta Adasi'nin kurulduguna isaret etti.

Fuat Oktay, Tarim ve Orman Bakanligi ile yerel yönetim destekleriyle istihdam olusturulmasi kapsaminda, ekimi yapilan lavantalarin ürün vermeye basladigini da kaydetti.

Bazi insanlarin savunma sanayisinde, bazilarinin asida, bazilarinin da tarimda üretime katki saglayacagina isaret eden Oktay, kalkinma hamlesi için yatirim, istihdam, üretim ve ihracatin önemini vurguladi.

Lavantadan yag elde edildigini ve hidrosol suyunun da ayri bir gelir kaynagina dönüstügünü belirten Oktay, bu ürünlerin kozmetik alaninda kullanildigini söyledi.

- "Bu fiyatlar artmayi birakin, tersine dönecektir"

Oktay, amaçlarinin istihdami artirmak olduguna deginerek, söyle konustu:

"Kadin kollarimizdan bir söz almistik, biz de onlara bir söz vermistik. Biz dedik ki 'kadinlarimiz ile yola devam edecegiz.' Gençlerimizin ve eslerinizin is aramak için ilçeden veya ilden disari gitmesini istemiyoruz. Istiyorlarsa bütün dünyayi dolansinlar. Sonuna kadar destek veririz. Bundan mutlu da oluruz. Kendilerini gelistirsinler ama karnini doyurmak zorunda kaldigi için ilçesini, yuvasini, ilini terk etmesin. Baska amaçla gitsin istedik. Bu gençlere is ve asi konusuyoruz. Kadinlarimizin eslerine, çocuklarina ve kendilerine isi ve asi konusuyoruz.

Duyduk ki köylülerimiz, peynirini, sütünü, yogurdunu, yumurtasini hatta sebzesini ve meyvesini satin almak için ilçeye geliyor. Bu kabul edilebilir bir sey degil. Bunu kabul edebilir miyiz? Su anda biz Türkiye'de ne ile mücadele ediyoruz, fahis fiyatlarla. Biz üretimi artirirsak, köylümüz köyünde üretimi artirdigi zaman sebzesini, meyvesini... Bu fiyatlar artmayi birakin, tersine dönecektir. Biz arazimizi kullandigimiz zaman, ektigimiz biçtigimiz zaman sonuç alacagiz ama birlikte yapacagiz bunu."

Çalisanin arkasinda duracaklarini dile getiren Oktay, kadinlara ve gençlere güvendiklerini anlatarak sunlari kaydetti:

"Biz hep bir çaresizlikle geldik, 'Bir sey olmaz, yapamayiz, edemeyiz.' 50 yasindan sonra da bu zor degisiyor. Gençleri farkli yetistirirsek, bunu kökten degistirir miyiz? 'Yapariz bunu' der miyiz? Türkiye'de biz bunu demedik mi? Cumhurbaskanimiz geldiginde 'yapariz' demedi mi? Ambargoyu koyduklarinda, silahlari vermediklerinde, biz bunu kendimiz yapariz demedi mi? Kaç yil geçti? 15 yil sonra dünyadaki 3 ülkeden biriyiz, bunu yapan. Peki Recep Tayyip Erdogan, 'ben yaparim' diyen, 'ben basaririm' diyen, dimdik bunun içinde duran ve gece gündüz çalisan bir gençlikten yanadir. Böyle bir milleti arzu eder ve milleti de zaten bunu yapiyor. Milleti de dimdik yaninda duruyor. Muhalefet ne derse desin, o 5'i bir yerde var ya veya 6'si, kaç tane sayisini bilmiyoruz. Al birini vur öbürüne. Yapabilecek bir seyi de yok zaten onlarin, toplamalar. Ama bu millet, Cumhurbaskani'nin, Genel Baskan'inin arkasinda dimdik duracak."

Oktay, Çekerek ilçesinde yapimi süren Millet Bahçesi'nin sadece görülecek yer olmadigini, içerisinde bir bilim merkezi yapildigini da vurgulayarak, "Burada Çekerek'ten TEKNOFEST'e proje gelistirecek çocuklar çikacak." ifadelerini kullandi.

Çekerek Baraji havzasina rafting parkurunun yapildigini da aktaran Oktay, "Rafting yatirimlari sürüyor. Gelecek yil Türkiye sampiyonasini Çekerek'te yapacagiz. Daha sonra da dünya sampiyonasini yapacagiz." dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, daha sonra Çekerek Kaymakami Hayrettin Bugra Güzel'i ziyaret etti.

Oktay'a programlarinda Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcisi Ertugrul Soysal, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Baser, Belediye Baskani Celal Köse ve AK Parti Il Baskani Yusuf Baser de eslik etti.
Kaynak: AA