Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, kuzey, iç ve dogu kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nin dogusu, Karadeniz, Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusu ile Kirklareli kiyilari, Istanbul’un kuzeybatisi, Çanakkale’nin iç, Balikesir’in kuzey kesimleri, Eskisehir, Ankara’nin kuzey ve bati çevreleri, Çankiri, Siirt, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Hatay kiyilarinin yerel olmak üzere aralikli yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor.

Yurtta Hava Durumu
Yagislarin genellikle saganak ve gök gürültülü saganak, Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Dogu Anadolu’nun kuzeydogusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor. Yagislarin; Ordu’nun dogusu, Giresun, Trabzon’un bati ve dogu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, Rize çevreleri ile Artvin kiyi kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve siddetli olacagi tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Agri çevrelerinde sis ve pus olayi bekleniyor.

Hava sicakliginin kuzey, iç ve bati kesimlerde mevsim normalleri altinda, güney kesimlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise genellikle kuzey yönlerden, Dogu Anadolu’nun güneydogusu ile Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde güney ve güneybati yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, yagis alan yerlerde yagis aninda kuvvetli esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali yer yer çok bulutlu, zamanla kuzey ve bati kesimleri yerel olmak üzere saganak yagisli 17

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, kuzeybati kesimleri yerel olmak üzere saganak yagisli 17

Izmir: Parçali ve az bulutlu 25

Adana: Parçali bulutlu 29

Antalya: Az bulutlu 28

Samsun: Çok bulutlu ve aralikli saganak yagisli 17

Trabzon: Çok bulutlu ve aralikli saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; bati ve dogu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor. 18

Erzurum: Çok bulutlu, aralikli saganak yagisli 12

Diyarbakir: Parçali bulutlu 25

-IHA-
Kaynak: İHA