Yorglass'tan Avrupa'ya Endüstriyel Cam Atagi

Yorglass CEO’su Semavi Yorgancilar:'Gelecek bes yilda katma degerli camlara egilimin artacagini düsünüyoruz'.

Salgin döneminde rekor seviyede büyüyen Yorglass, endüstriyel cam isleme sektörüne liderlik ediyor.

Yorglass'tan yapilan açiklamaya göre, Yorglass, ürünlerini 6 kitada sayisi 60’a yakin ülkeye ulastirirken, basarilarina yenilerini ekliyor. Geçen günlerde Yilin Global Tedarikçi Ödülü’nü kazanan Yorglass, katma degerli ürünleri ile ülke sanayisine önemli katkilarda bulunuyor. Üretiminin yüzde 50’sini ihraç eden Yorglass, etkin müsteri iliskileri ve is yapis yöntemleriyle sektör kurallarini belirliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Yorglass CEO’su Semavi Yorgancilar, salgin döneminde Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu listesinde ve Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin ilk 500’ünde konumlandiklarini kaydetti.

Artan ihracat talepleri ile müsteri beklentilerine uygun biçimde cevap verdiklerini belirten Yorgancilar, “Güvenilir ve global bir tedarikçi olarak çalismalarimizi, daha iyi bir dünya için tutkuyla büyüyen endüstriyel cam isleme lideri olma vizyonuyla hayata geçiriyoruz. Yatirimlarimizi da bu çerçevede kurguluyoruz. Gelecek bes yilda katma degerli camlara egilimin artacagini düsünüyoruz. Farkli arastirma sirketlerinin güncel sektör analizi raporlari bu görüsümüzü destekliyor. Talebin artmasindan dolayi yatirimlarimizi hizlandiriyoruz.” ifadelerini kullandi.

Dünyayi etkileyen salgin nedeniyle artik evlerde daha çok vakit geçiriliyor olmasinin, tüketicilerin alisveris tercihlerini degistirdigini ifade eden Yorgancilar, su degerlendirmelerde bulundu:

“Bu degisim de sektörümüzü olumlu açidan etkiliyor. Firin, ocak, kombi, buzdolabi cami ile dekoratif cam ve ticari sogutucu cami gibi ev ve is yerlerinin her alaninda kullanilan ürünlerimize is ortaklarimiz yogun ilgi gösteriyor. Bundan dolayi pandemi döneminde güçlü yatirimlarda bulunduk. Pandemi döneminde uluslararasi is ortaklarimizin artan talepleri için 75 milyon TL’lik yatirimla devreye aldigimiz Çerkezköy Beyaz Esya isletmemiz çok basarili çalismalar ortaya koyuyor. Avrupa’daki pazar payimiz da yüzde 25 seviyesine ulasti. En çok ihracat yaptigimiz ülkeler arasinda Italya, Polonya, Almanya ve Ispanya yer aliyor.”

Kaynak: AA