Yenigöl'e Aile Sagligi Merkezi

Antalya’da kent hayatinin merkezi olan Muratpasa’da yasayip aile saglik merkezi olmadigi için çevre ilçelere gitmek zorunda kalan Yenigöl Mahallesi sakinlerinin sikintilari sona eriyor. Belediye Baskani Ümit Uysal’in talimatiyla baslayan çalisma kapsaminda mahalleye kazandirilacak aile saglik merkezi insaatinda son asamaya gelindi.

Yenigöl'e Aile Sagligi Merkezi
Yenigöl Mahallesi, Antalya’nin hastaneleri, kamu kurum ve kuruluslari, alisveris merkeziyle kent hayatinin merkezi olan Muratpasa’nin Aksu ilçe sinirinda yer aliyor. Ayni zamanda Antalya Havalimani’na da komsu olan yaklasik bin 500 nüfuslu mahallenin sakinleri, aile saglik merkezi olmadigi için çevre ilçelere gitmek zorunda kaliyor. Ikametgahlari Muratpasa olmasina ragmen baska bir ilçedeki aile hekimine bagli olan mahalle sakinlerinin yasadigi sikinti çok kisa bir süre sonra çözülüyor.

Belediye Baskani Ümit Uysal’in talimatiyla baslayan çalismalar kapsaminda, imar planlarinda park içinde kalan bir binada yenileme çalismalari basladi.

Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlügü’nce sürdürülen çalismalar artik son asamaya geldi.

Mahalle Muhtari Sema Özen, mahallesinin böyle bir hizmeti uzun yillardir bekledigini söyledi.

Bir aile saglik merkezlerinin olmamasini uzun yillardir mahalle sakinleri tarafindan da dile getirildigini belirten Özen, “Biz Muratpasa’yiz ama vatandas Kepez’e bagli bir saglik ocaginda hizmetini aliyordu. Simdi Baskanimiz bize böyle bir güzellik yapti. Insallah en kisa sürede açilisi yapilacak. Mahalle olarak sabirsizlikla bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA