Vali Öner'den Muhtarlar Günü Mesaji

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Muhtarlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Vali Öner'den Muhtarlar Günü Mesaji
Vali Öner, mesajinda, ’’Geçmisi 1829 yilina dayanan muhtarlik müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örnegini olusturmaktadir. Görev yaptiklari köy ve mahallede halk ile devlet arasinda köprü vazifesi gören muhtarlarimizin bundan iki yil önce ihtiyaçlari, sorunlari ve talepleri göz önünde bulundurularak, bu müessesenin tarihsel baglarini korumak amaciyla 19 Ekim günü “Muhtarlar Günü” olarak kabul edilmistir.

Muhtarlik müessesesi için bir milat olan bu tarihle birlikte, muhtarlarimiz artik köy ve mahallede kalmayip, ülkemizin dört bir yaninda toplantilara dahil edilmektedir. Merkezi idarenin güçlü olmasiyla birlikte muhtarlik müessesesine karsi gösterilen bu ilgi ve degerler, muhtarlik meslegini cazip kilmakla birlikte, muhtarlarimizin artik daha iyi sartlarda görev yapmasina katki sunmustur.

Bu duygularla, görevi basinda bu millete hizmet için sehit düsen bütün muhtarlarimiza Allah’tan rahmet diliyor, ilimizde fedakârca görev yürüten muhtarlarimiz basta olmak üzere bütün muhtarlarimizin gününü tebrik ediyorum.’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA