'Uluslararasi Girisimcilik Için Is Diplomasisi' Webinari Gerçeklestirildi

WBAF Baskani Baybars: 'Dünya Melek Yatirimcilar Haftasi'nin 72 ülkede ayni anda kutlanmasindan ötürü gurur duyuyoruz. 80 bin civarinda girisimcinin, Melek Yatirimci'nin katilimini öngörüyoruz' KAGIDER Baskani Emine Erdem: 'Bu dönemde girisimcileri sadece kisa dönem desteklerle degil is dönüsüm süreçlerine sürdürülebilir sekilde destek olmaya tesvik etmek asil hedeflerimiz arasinda'

Dünya Melek Yatirim Forumu (WBAF) tarafindan düzenlenen Dünya Melek Yatirimcilar Haftasi kapsaminda "Uluslararasi Girisimcilik için Is Diplomasisi" webinari gerçeklestirdi.

WBAF Kidemli Senatörü ve ülke temsilcisi olan Türkiye Kadin Girisimciler Dernegi (KAGIDER) Baskani Emine Erdem tarafindan yönetilen etkinlige WBAF Baskani Baybars Altuntas video mesaj araciligiyla katilirken, Boyner Holding A.S Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner de "Sürdürülebilirlik ve Toplumsal Cinsiyete Duyarli Yatirim" baslikli bir konusma yapti.

WBAF Baskani Altuntas mesajinda, Dünya Melek Yatirimcilar Haftasi'nin 72 ülkede ayni anda kutlanmasindan ötürü gurur duyduklarini belirterek, "80 bin civarinda girisimcinin, Melek Yatirimci'nin katilimini öngörüyoruz. Bu haftaya gösterilen ilgiden anladigimiz kadariyla, bu sayiyi da geçecek gibi duruyor." ifadesini kullandi.

Etkinligin 4 temel amaci olduguna dikkati çeken Altuntas, sunlari kaydetti:

"Kadin-erkek esitliginin tanitilmasi, finansal katilimin artirilmasi, girisimciler için finansal ulasimin kolaylastirilmasi ve finansal katilimin yaninda da dijital katilimin artirilmasi. Dolayisiyla bu 4 ana konuda WBAF 127 ülkede 756 üst düzey yöneticileri ve uluslararasi partnerleriyle büyük bir çaba gösteriyor."

- "Girisimcileri is dönüsüm süreçlerine sürdürülebilir sekilde destek olmaya tesvik etmek asil hedefimiz"

KAGIDER Baskani Emine Erdem etkinlikte yaptigi konusmada WBAF'in global ekonomik kalkinma için, melek yatirimcilarin önemini vurgulayan çalismalar sürdürmekte olan ve uluslararasi düzeyde faaliyet gösteren bir olusum oldugunu söyledi.

Dünya Melek Yatirimcilar Haftasi'nin ana temasi kapsaminda bütün dünyada uluslararasi girisimcilik için is diplomasisinin önemine odaklanildigini belirten Erdem, "Yeni normalde dünya ekonomilerinin sürdürülebilirligini saglamak için uluslararasi girisimcilikte is diplomasisinin çok önemli oldugu inanciyla Dünya Melek Yatirimcilar Haftasi bu sene bu tema ile etkinlikler düzenleyerek ekonomileri canlandirmak için Melek Yatirim'dan neden ve nasil yararlanmamiz gerektigine odaklanacak." ifadelerini kullandi.

Erdem, büyük bir dönüsümden geçildigine vurgu yaparak, sözlerini su sekilde sürdürdü:

"Bu dönemde girisimcileri sadece kisa dönem desteklerle degil is dönüsüm süreçlerine sürdürülebilir sekilde destek olmaya tesvik etmek asil hedeflerimiz arasinda. Parlak fikirler paylasabilmek ve girisimcileri destekleyebilmek adina çok kapsamli bir platform teskil eden, Dünya Melek Yatirimcilar Haftasi çerçevesinde 128 ülkeden çok degerli konusmacilar, bilgi ve deneyimlerini paylasarak dinleyicilerimize farkli bakis açilarini sunmaya çalisacak. Biz de Türkiye etkinligimizin kapsaminda uluslararasi girisimcilik için önemli oldugunu düsündügümüz üç tema belirledik. Bunlar, dijitallesme, yilmazlik ve toplumsal cinsiyete duyarli yatirim.Türkiye etkinligimizin kapsaminda uluslararasi girisimcilik için düsündügümüz bu üç tema çok önemli."

Kadinlarin is gücünde yer almasiyla yaratilan degerin öneminin çok büyük olduguna dikkati çeken Erdem, "Kadinlarin istihdam edilmesi ve girisimcilik ekosisteminde yer alabilmesi için çabalamamiz gerektigine bir kez daha vurgu yapmak isterim." ifadesini kullandi.

Boyner Holding A.S Yönetim Kurulu Üyesi Boyner ise konusmasinda cinsiyet esitsizligini azaltmada is birliginin önemine vurgu yaparak, "Özel sektörün, sivil toplumla is birligi içerisinde çalismasi sadece gereklilik degil artik bir zorunluluk. Ayrica yatirimlarin sosyal ve çevresel faktörleri de göz önüne alarak planlanmasi gerekiyor. Is dünyasinin bu planlamadaki rolü çok büyük. Yatirimcilarin da bu noktada hiç kimseyi arkada, geride veya disarida birakmadan kapsayici gelisme, ilerleme ve refahin yollarini arayan, ezberleri bozacak, sira disi ve geçmiste hayal etmesi güç olan yeni çözümleri ve yöntemleri bulan sirketleri önceliklendirmesi gerektigini düsünüyorum. " degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA