Ulusal Orman Envanteri Çalismalari Devam Ediyor

Bolu’da, orman kaynaklarindaki degisimleri izlemek, ormanlarin saglikli bir sekilde gelecek nesillere aktarilmasini ve sürekliligini saglamak için Ulusal Orman Envanterinin yapilmasi çalismalari devam ediyor.

Ulusal Orman Envanteri Çalismalari Devam Ediyor
Bolu’da, Orman Bölge Müdürlügü tarafindan baslatilan Ulusal Orman Envanteri çalismalari Mengen Orman Isletme Müdürlügü ormanlik alaninda devam ediyor. Orman kaynaklarindaki degisimleri izlemek, ormanlarin saglikli bir sekilde gelecek nesillere aktarilmasini ve sürekliligini saglamak için yapilan çalismalar Bölge Müdür Yardimcisi Ferdi Özer Baskanliginda, Orman Idaresi ve Planlama Sube Müdürü Mevlüt Arslan, Denetim-Kontrol Basmühendisi Armagan Yalçin ve Arastirma Müdürlügünde Basmühendis Aydin Çömez’den olusturulan ekip ile takip ve denetimi yapiliyor.

Orman envanteri ölçümleri yapilarak, ülkenin orman ürünlerinden elde edilen hammadde kaynagina olan ihtiyacinin karsilanmasindaki yeterliligi, insanlarin ormanlardan beklentileri ve ihtiyaçlari, yaban hayati gibi diger alanlari da kapsayacak sekilde mevcut durumunun degerlendirilmesi yapilarak gelecege dönük planlanmasinin ve çalismalarinin yapilmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA