Tomarza'da Muhtarlar Günü Kutlandi

Tomarza Ilçesinde 19 Ekim ’Muhtarlar Günü’, çesitli etkinliklerle kutlandi.

Tomarza'da Muhtarlar Günü Kutlandi
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla Tomarza Hükümet Konagi önünde tören düzenlendi.

Törende saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Kurtulus Mahalle Muhtari Cafer Özçetin tarafindan Atatürk Aniti’na çelenk konuldu. Günün anlam ve önemini belirten konusmayi ise Anadolu Muhtarlar ve Mahalli Idareler Dernek Baskani Tomarza-Kurtulus Mahalle Muhtari Cafer Özçetin tarafindan yapildi. Özçetin konusmasinda; "Muhtar; seçilmis, seçkin, davranislarinda özgür olan, diledigini yapan, köy yada mahalle islerine bakmak için seçtigi, hatirli, gönüllü, sayilan, sevilen kimsedir. Bu gün ülkemizde 50 bin 292 muhtar görev yapmaktadir. Muhtarlik müessesi 21. yy. yakisir kosullarda hizmet etmesi için yeni bir köy ve mahalle kanununda ihtiyaç duyulmaktadir. Muhtarlik seçmenin 24 saat kapisini çalabilecegi siyasal olmayan tek müessesedir. Bu günü bizlere ’Muhtarlar Günü’ olarak ilan eden basta cumhurbaskanimiza, hükümetimize, gazi meclisimize ve emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunarim. Bizleri dinleme lütfunda bulundugunuz için sizlere tesekkür ederim” dedi.

Hükümet Konagi’ndaki programin sona ermesinin ardindan muhtarlar toplu olarak; Tomarza Halk Egitim Merkezi toplanti salonuna geçerek Ekim Ayi Muhtarlar toplantisina katildi.

Programa; Anadolu Muhtarlar ve Mahalli Idareler Dernek Baskani Kurtulus Mahalle Muhtari Cafer Özçetin, AK Parti Ilçe Baskani Erhan Sahin, MHP Ilçe Baskani Halil Ibrahim Özcan, Ilçe Kaymakami Yazi Isleri Müdürü Bilal Sirkinti, Ilçe Emniyet Amiri Ufuk Polat’in yani sira çok sayida mahalle muhtarlar katildi.

Kaynak: İHA