Terme'de Muhtarlar Günü Töreni

Samsun’un Terme ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Terme'de Muhtarlar Günü Töreni
19 Ekim Muhtarlar Günü kapsaminda Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli Irade Meydani’nda düzenlenen törende Muhtarlar Dernegi Baskanligi Atatürk Aniti’na çelenk sundu. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden programda, muhtarligin yerel demokrasinin en eski örnegini temsil ettigi ifade edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmada su ifadelere yer verildi:

“Muhtarlik, 1829 yilindan bu yana ülkemizde faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarin bulundugu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarini temsil eder. Halk ile devlet arasinda köprü vazifesi görür. Yönetim anlayisinda vatandaslarin devletimize ihtiyaç duydugunda çalacaklari ilk kapi muhtarliklardir. Günümüzde kendini yenileyen kurumlarin basinda gelen muhtarlik en ücra yerlesim yerinde bile çagdas kamu yönetimi anlayisini tasiyarak hem sevinçle hem de hüzünde halkin her zaman yaninda ve hizmetindedir. Millet iradesiyle devletin sefkat elinin kesistigi noktayi temsil eden muhtarlik, fedakârlik ve

sevgi gerektiren zor bir görevdir.”

Terme Kaymakami Metin Maytalman, Belediye Baskan Yardimcisi Kemal Alemdar, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Karademir, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Eren Dede, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve muhtarlarin katildigi program, Terme Belediyesi’nin düzenledigi yemek programiyla son buldu.
Kaynak: İHA