SUBÜ Konusmalari'nda 2. Sezon Basliyor

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) herkese açik olarak düzenledigi SUBÜ Konusmalari’nin 2. Sezonu, Ortadogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fizik Bölümü Ögretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi Prof. Dr. Melahat Bilge Demirköz’ün katilimiyla baslayacak.

Ögrencilerin entelektüel donanimlarini arttirmak amaciyla herkese açik olarak gerçeklestirilen SUBÜ Konusmalari’nda 2. sezon 20 Ekim Çarsamba günü baslayacak. Ögrencilerin sosyal ve kültürel gelisimlerine katkida bulunmak, bilgi ve becerilerinin yani sira entelektüel donanimlarini da arttirmak gibi amaçlari bulunan etkinlige Güz Yariyili boyunca her hafta belirlenen bir konuda alaninda etkin bir isim konusmaci olarak katilacak. Etkinlikler her Çarsamba saat 14.00’te üniversitenin internet kanali SUBÜ Haber’den canli olarak yayinlanacak. 20 Ekim Çarsamba günü gerçeklestirilecek SUBÜ Konusmalari 2. sezonun ilk programinin konusmacisi Ortadogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fizik Bölümü Ögretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi Prof. Dr. Melahat Bilge Demirköz olacak. ‘Astropolika ve Türkiye’ basligiyla gerçeklestirilecek programin moderatörlügünü SUBÜ Biyomedikal Teknolojiler Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Zahid Yildiz üstlenecek.

SUBÜ Konusmalari, üniversitenin ögrencilerine ders olarak da katki saglayacak. Konuyla ilgili yapilan açiklamada, “Ögrenciler etkinlige özel olarak olusturulan ‘Akademik Çalismalar I ve II’ derslerini alabilecek. Dersi bir dönem almalari durumunda transkriptlerine 2+0 AKTS, iki dönem almalari durumunda ise 5+0 AKTS islenecek. Ayrica bu dersler ön lisans ve lisans ögrencilerinin mezuniyetleri için zorunlu olan üniversite ortak seçmeli dersi ve meslek yüksekokulu seçmeli dersinden birisini karsilayacak. Ögrencilerin https://forms.gle/bqxaAeMnrGbtFw6T7 linkinde yer alan formu doldurmalarinin ardindan ‘[email protected]’ seklinde tanimlanan mail adreslerine gönderilen bilgilendirme üzerine ‘Google Classroom’ kayitlari gerçeklestirilecek. Ögrencilerin etkinlige katilimi ve ilgileri her program sonunda gerçeklestirilecek test seklindeki kisa sinav ile ölçülecek” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA