Samsun'da Muhtarlar Günü

SAMSUN – Samsun’da Muhtarlar Günü dolayisiyla Atatürk Aniti’nda tören düzenlendi.

Samsun'da Muhtarlar Günü
29 Ekim Muhtarlar Günü kapsaminda Samsun’da Atatürk Aniti önünde tören düzenlendi.

Anita çelenk sunumu ile baslayan tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti.

Törende muhtarlar adina konusan Atakum Muhtarlar Dernegi Baskani Zeki Topsakal, “Geçmiste iletmis oldugumuz talepleri dikkate alip, çözüme ulastiran hükümetimiz muhtarligi cazip hale getirmistir. Muhtarlikta aday patlamasi olmustur. SGK primlerinin devletimiz tarafindan ödenmesi, tek tip muhtarlik kimliklerinin verilmesi, muhtarlik görevlerinin sona erdikten sonra da silah ruhsati harcindan muaf tutulmasi ve muhtar ödenekleri de iyi duruma getirilmistir. Bu çözümlerin yani sira demokrasinin kilcal damarlari olan muhtarlarin diger taleplerinin de gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Muhtar deyince akla yasli ve erkeklerin gelmemesi gerektigini ifade eden Büyükoyumca Mahalle Muhtari Fatma Yigit, “Muhtarlik gelisen Türkiye’ye göre ilerlemeye basladi.

Kadin muhtarlarin daha çok olmasini diliyoruz. Muhtarlarin daha genç, dinamik olmasi gerektigini düsünüyorum. Ben Büyükoyumca Mahallesi muhtariyim. Insanlari ve insanlara yardim etmeyi seviyorum. Muhtarligin en büyük görevinin sosyal yardimlasma oldugunu bildigim için muhtar oldum. Seçimlerden 1 ay önce muhtar olmaya karar verdim. Muhtarlik çok güzel bir duyguymus. Insanlara yardim etme açisindan muhtarligin önemli oldugunu düsünüyorum” diye konustu.

Tören yapilan konusmalarin ardindan toplu fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA