Pasinler Kaplicalarina Yeni Vizyon

Erzurum’un Pasinler ilçesinde termal turizm merkezi olan Hasankale Termal Kampüsü; 5 adet termal tesisi içeren ve ülke genelinde termal turizmin ugrak noktalarindan bir tanesi olmaya hazirlaniyor.

Pasinler Kaplicalarina Yeni Vizyon
7/24 kadin ve erkek misafirlere hizmet veren 2 Büyük Kaplicasi; 32 odasi ve 9 aile kabiniyle konforlu konaklama imkani saglayan Termal Kale Oteli ve 12 adet ultra lüks banyosu bulunan Pasinler Termal Aile Banyolari, Pasinler’i Dogu Anadolu Bölgesi’nin termal turizm merkezi haline getiriyor.

Termal Kale Otel, Tesis, 32 odasi ve 9 termal aile banyosu ile misafirlere hizmet vermektedir. Konaklama dâhilinde açik büfe sabah kahvaltisi veriliyor. Misafirlere sabah ve aksam olmak üzere günde 2 defa (1’er saat) termal aile kabinlerinden ücretsiz yararlanma imkani saglaniyor. Tesislerde ayrica tesiste fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmeti de veriliyor.

Hasankale Termal Kampusu içerisinde yer alan ve Termal Kale Otele 50 metre mesafedeki Pasinler Termal Aile Banyolarinin 12 adet termal aile banyosu ile saatlik ya da gecelik olarak kiralanarak 7/24 hizmet verdigini dile getiren Pasinler Belediye Baskani Ahmet Dölekli, “Termal tesislerimizde kullanilan sifali sular karbonatli, klorürlü, sodyumlu ve karbondioksitli bir muhteviyata sahiptir. Sicakligi 39-45 C arasinda degismektedir. Kaplica sularimizdan içilerek ve banyo kürleri seklinde yararlanilmaktadir. Içilerek kullanildiginda safra kesesi, karaciger, mide ve bagirsak rahatsizliklarinin tedavisinde fayda saglamaktadir. Romatizma, sinir ve kas yorgunlugu, çesitli sinirsel hastaliklar, eklem ve kireçlenme gibi rahatsizliklarin tedavisi için banyo kürleri uygulanmaktadir” dedi.

Baskan Dölekli, Türkiye’nin Termal baskenti olmaya aday olduklarini ifade ederek, “Otelimizi bes yildizli hale getirdik. 70 kisiye hizmet edebilecek kapasiteye getirildi.

Kaplicalarimiz bir çok hastaliga iyi geliyor. Aile kabinleri yeniden yapildi. Büyük kaplicamiz vardi kadinlara ve erkeklere dönüsümlü olarak hizmet veriliyordu. Ikinci bir kaplica insa ederek bu dönüsümü ortadan kaldirdik. Kadinlar ve erkekler için ayri ayri kaplicalarimiz oldu. Mevcut suyumuzu artirmak daha sicak su saglayabilmek için yeni bir sondaj ihalesi yaptik. 1.5 ay içerisinde yeni bir kaynak olusturmayi hedefliyoruz. 800 metreden daha sicak ve daha kaliteli bir su çikarmayi amaçliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA