Ordu, TEKNOFEST'e Hazirlaniyor

Ordu’da ‘TEKNOFEST, TÜBITAK, Twinning Iyi Örnekler Sergisi’ ve ‘TEKNOFEST Bilgilendirme Programi’ düzenlendi.

Ordu, TEKNOFEST'e Hazirlaniyor
Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, gelecek yil Samsun merkezli Karadeniz Bölgesi’nde yapilacak TEKNOFEST’e siki hazirlik yapilmasi kararliligi çikti.

Programa katilan Ordu Valisi Tuncay Sonel, "TEKNOFEST, TÜBITAK, Twinning Iyi Örnekler Sergisi" ve "Teknofest Bilgilendirme Toplantisi"nda yaptigi konusmada, ”Stantlari detayli dolastik. Çocuklarimizin, gençlerimizin, ögretmenlerimizin yapmis oldugu projeler bizleri gururlandirdi. Öncelikle tebrik ediyorum. Projelerde görev alan tüm ögretmen arkadaslarimizi da birer basari belgesi ile onurlandiracagimizi belirtmek isterim” diye konustu.



“Dene Yap atölyelerinden yeni dâhiler çikacaktir”

Ordu’dan TEKNOFEST’e 2020 yilinda 216 basvuru, 2021 yilinda 425 takimin basvuru yaptigini söyleyen Vali Tuncay Sonel, ”Bu sayilari 2022 yilinda kat kat arttirmamiz gerekiyor. 2022 yilinda TEKNOFEST, komsumuz Samsun merkezli olarak Karadeniz’de yapilacak. Ordu’da da etkinlikler olacak” müjdesini verdi.

25 Eylül’de Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, TÜBITAK ve Türkiye Teknoloji Takimiyla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in himayelerinde Ordu’da ‘Dene Yap Teknoloji Atölyesi’ açildigini hatirlatan Vali Sonel, “Dene-Yap Atölyelerinde, millî teknoloji hamlesine katki yapacak, Nobel Ödülü alacak yeni Aziz Sancarlar ve gururumuz Selçuk Bayraktarlar yetisecektir. Çünkü, çocuklarimiz hazirladiklari projeleri anlatirken, anlatis tarzlarindan ve gözlerindeki isiltidan bunu fark ettim. Allah yollarini ve bahtlarini açik etsin. Allah onlari yetistiren siz kiymetli ögretmenlerimizden de razi olsun” dedi.



Ordu’dan Teknofest’e katilim artiyor

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloglu ise 2022 yilinda Samsun merkezli olacak sekilde Karadeniz bölgesinde yapilacak TEKNOFEST’te ev sahibi konumda olmanin avantajini da kullanmak istediklerini belirtti.

Vargeloglu, “Ilimizde sadece TEKNOFEST alaninda degil, TÜBITAK ve Twinning alanlarinda da yükselen bir egilim söz konusudur. TÜBITAK alaninda okullarda yapilan bilim fuarlari geçtigimiz yil 76 iken bu yil 111’e çikmistir. TEKNOFEST 2021 kapsaminda düzenlenen yarismalara Ordu’dan 2018 yilinda 2 takim, 2019 yilinda 103 takim, 2020 yilinda 216 takim, 2021 yilinda 425 takim basvuru yapmistir. Önümüzdeki sene bu sayinin katlanarak artmasini temenni ediyoruz. Ilimiz 81 il içinde 425 basvuru sayisi ile 15., finale kalan 28 takim sayisi ile 18. sirada yer almaktadir” dedi.



TEKNOFEST’te derece elde edenlere ödül

Program, TEKNOFEST sorumlusu Burçak Özyurt Çankirili tarafindan bilgilendirme sunumu yapilmasiyla devam etti. Daha sonra Iyi örnekler sunumuna geçildi.

TEKNOFEST’te yaristiklari kategorilerde iyi derece elde eden ulasimda Yapay Zekâ kategorisinde 48 takimdan Türkiye 3. sü olan takimin danismani ögretmen Tuncay Yilmaz ve takim arkadaslari ile Egitim Teknolojileri kategorisinde En Iyi Sunum Yapan Takim ödülünü alan Akilli Harita projesiyle Ünye BILSEM Müdürü Murat Solakoglu ögrencileri ile, Biyoteknoloji Inavosyon yarismasinda fikir kategorisinde lise seviyesinde 81 takimdan Türkiye 9. su olan takim danismani Dr. Mehmet Hilmi Güler BILSEM’den Selahattin Özbucak hazirladiklari projelerle ilgili bir sunum gerçeklestirdiler.

Vali Tuncay Sonel, TEKNOFEST, TÜBITAK, Twinning Iyi Örnekler Sergisi’nin yer aldigi stantlarinin açilis kurdelesini de ögrencilerle birlikte kesti.

Vali Sonel, Insanlik Yararina Teknoloji Yarismasi, Ulasimda Yapay Zekâ Yarismasi, Sürü IHA Yarismasi, Akilli Ulasim Yarismasi, Egitim Teknolojileri Yarismasi, Tarim Teknolojileri Yarismasi, Saglikta Yapay Zekâ Yarismasi, Bioteknoloji Inovasyon Yarismasi, Savasan IHA Yarismasi Sabit Kanat Kategorisi, Savasan IHA Yarismasi Döner Kanat Kategorisi ile Insansiz Sualti Sistemleri Yarismalarinda açilan stantlari tek tek gezerek takim kaptani ögretmen ve ögrencilerden hazirladiklari bu projelerle ilgili detayli bilgi aldi.

Vali Sonel, yarismaya katilan tüm ekiplere tesekkür ederek, basarilarinin devamini diledi.
Kaynak: İHA