OMÜ'den 4 Patent Tescili Daha

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) akademisyenlerinin gelistirdigi ve Türk Patent ve Marka Kurumuna basvurusu yapilan 4 patent daha tescillendi.

OMÜ'den 4 Patent Tescili Daha
OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi Patent Biriminin bulus sahibi akademisyenlerle ortak çalisma yürütmesi ve buluslarin patent tescillerinin alinmasi için Türk Patent ve Marka Kurumuna gerçeklestirdigi basvurular neticesinde 4 patent daha tescillendi.

4 patent daha tescillendi

OMÜ Mühendislik Fakültesi Ögr. Üyeleri Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz ve Doç. Dr. Hakan Özcan’in ortak buluslari olan ‘Yakit özelliklerinin gelistirilmesinde kullanilacak fotokatalitik kapsül’ adli bulusu, OMÜ Mühendislik Fakültesi Ögr. Üyesi Doç. Dr. Özgür Demircan’in ‘Kompozit malzemelerde dört nokta egme testi sonrasi için kirilma analiz cihazi ve analiz yöntemi’ adli bulusu, OMÜ Mühendislik Fakültesi Ögr. Üyesi Doç. Dr. Münir Anil’in “Çavdar unundan mayali / mayasiz unlu mamul yapimi için hamur yogurma makinasi” adli bulusu ve OMÜ Tip Fakültesi Ögr. Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Bakay’in ‘Uterus Manipülasyon Cihazi’ adli bulusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan tescillenerek patentlendi.

Patentlenen buluslarin ticarilestirme ve lisanslama faaliyetleri yine OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Sinai Haklar ve Ticarilestirme Birimi tarafindan yürütülecek.



OMÜ Hayvan Hastanesi Bashekimlik Görevini Prof. Dr. Mehmet Tütüncü devraldi

Öte yandan, Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin yeni Bashekimi, Prof. Dr. Mehmet Tütüncü oldu. Bashekimlik makaminda yapilan devir teslim töreninde Bashekim Prof. Dr. Murat Güzel, görevini Prof. Dr. Mehmet Tütüncü’ye teslim etti. Törene; Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Harun Albayrak, dekan yardimcilari Prof. Dr. Metin Çenesiz ile Prof. Dr. Serife Tütüncü de katildi.

Törende Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Harun Albayrak, hastanenin gelisimi adina göstermis oldugu hizmetlerden dolayi görev süresi dolan eski Bashekim Prof. Dr. Murat Güzel ve Bashekim Yardimcisi Prof. Dr. Serhat Serhat Ay’a tesekkür ederken, Bashekimlik görevini üstlenen Prof. Dr. Mehmet Tütüncü’ye de yeni görevinde basarilar diledi.
Kaynak: İHA