Muhtarlar Günü Mudanya'da Kutlandi

Bursa’nin Mudanya ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandi.

Muhtarlar Günü Mudanya'da Kutlandi
19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamalari, Atatürk Aniti’na çelenk sunumuyla basladi.

Törene Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, baskan yardimcilari, meclis üyelerinin yani sira, siyasî parti temsilcileri ile muhtarlar katildi.

Muhtarlar Dernegi Baskani Levent Asçi, muhtarlik müessesinin kültürümüzün ve toplumsal hayatimizin en önemli yapi taslarindan olup ,1829 yilindan bu yana faaliyetlerini sürdürdügünü söyledi.

Levent Asçi, “Muhtarlik demokrasinin en eski örnegini temsil eden, devletin en küçük ve her noktasindaki parçasi olan bir kurumdur. Muhtarlar olarak her birimiz devletin birer temsilcisiyiz. Bu yapi içerisinde üstün gayretleri ile çalismalarini sürdüren muhtarlarimizi tebrik ediyorum. Bugün aramizda olmayan, bu müesseseye hizmet etmis ebediyete göç eden muhtarlarimizi minnetle aniyorum. Bütün muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan Mudanya Bandosu mini konser verdi. Muhtarlar törenin ardindan Mudanya kaymakamligina vekâlet eden, Nilüfer Kaymakami Avni Oral ve Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz’i makamlarinda ziyaret ettiler. Daha sonra belediyenin kendilerine verdigi yemekte bir araya geldiler.
Kaynak: İHA