Millet Bahçesi'ne 'Hanimlar Lokali'

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan sosyal belediyecilik çalismalari kapsaminda Millet Bahçesi içerisine kazandirilan Hanimlar Lokali hizmete açildi.

Millet Bahçesi'ne 'Hanimlar Lokali'
Sosyal ve kültürel amaçli tesis niteligindeki lokal haftanin 7 günü açik olacak ve tüm hanimlar yararlanabilecek. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Kadinlarimiz bizim bas tacimiz. Bu tesis de onlara verdigimiz önemin göstergesi. Anneler hanimlar lokalinde kitap okuyup sohbet ederken çocuklar oyun alanlarinda eglenebilecekler" dedi.

Samsun’un daha yasanilabilir, saglikli ve çagdas bir kent olmasi için bir bir hayata geçirdigi yatirimlari kapsaminda sosyal projelere de agirlik veren Büyüksehir Belediyesi, Canik Ilçesi Millet Bahçesi içerisinde Büyüksehir Belediyesi Hanimlar Lokali ile kadinlara yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde olusturulan ve sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlara göre donatilan lokal kadinlarin bos zamanlarini birlik ve dayanisma içinde geçirebilecekleri bir mekan olacak. Haftanin belirli günleri el sanatlari kurslari verilecek.

Kadinlarimiz bas tacimiz

“Yerel yönetimler, halkin kentsel ihtiyaçlarini karsilayabilmek, ortak hayatin huzurlu, mutlu bir gelecegini saglamak için vardir” diyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Bu amaçla bir yandan halkimizin gündelik yasamini çagdas kosullara tasirken, diger yandan da gelecegin gelisim modellerini de belirlemenin görevimiz oldugunu düsünüyorum. Kadinlarimiz ise bizim bas tacimiz. Hayat yolunda yoldasimiz, ülkemizin gelecegi olan çocuklarimizin anasi, ilk ögretmeni. Ailelerimizin belkemigi. Büyüksehir Belediyesi olarak bu anlayisi sözde degil özde benimsemis bir kurulusuz. Bugüne kadar kadinlarimiz için, pozitif ayrimcilikla hayata geçirdigimiz projeler bu anlayisin en somut kanitlari. Hanimlar Lokali de bu anlayisin bir ürünü" diye konustu.



Hem eglenecekler hem sosyallesecekler

“Anneler, Hanimlar Lokalinde kitap okuyup sohbet ederken, çocuklar da bahçede ve oyun alanlarinda eglenebilecekler” diyen

Baskan Demir, "Hanimlarimiz burada moral ve motivasyonlarini artirabilecekler. Çarsiya, pazara çiktiklarinda bir 5 dakika ugrayip, çay içerek bir soluk alabilecekler. Çocuklari oyun alaninda oynarken kendileri bir arkadaslariyla birlikte keyifli sohbet edebilecek, sosyallesebilecekler. Sosyal Hizmetler Daire Baskanligimiz bünyesindeki Aile Danisma ve Egitim Merkezi tarafindan hanimlara yönelik egitim ve seminerler düzenlenecek. Isteyen burada çesitli kurslara katilip el sanatlari ögrenebilecek. Burasi hanimlarimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelisimlerine katki saglayacak. Hem eglenecekler hem de sosyallesecekler" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA