Mersin'de 'Un Dagitim Projesi' Ile 64 Bin Aileye Ulasilacak

İçel Büyüksehir Belediyesince baslatilan ’Un Dagitim Projesi’ kapsaminda 13 ilçede 5’er kilogramlik ikili paketlerde toplam 640 bin kilogram un dagitilacagi bildirildi.

Mersin'de 'Un Dagitim Projesi' Ile 64 Bin Aileye Ulasilacak
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, İçel’de yeni bir sosyal proje daha hayata geçirildi. Sosyal Hizmetler Dairesi tarafindan “Hamurumuzda dayanisma var” sloganiyla baslatilan ’Un Dagitim Projesi’ kapsaminda 13 ilçede yasayan dar gelirli 64 bin aileye 5’er kiloluk ikili paketler halinde un dagitimi yapiliyor. Her aileye 10’ar kilogram olmak üzere toplam 640 bin kilogram un dagitilacak.

“Sosyal yardimlara basvurmus ve incelenmis vatandaslarimiza un yardimi yapiyoruz”

Sosyal Yardimlar Sube Müdürü Engin Yildirim, ‘Un Dagitim Projesi’nin detaylarindan bahsederek, “Sosyal yardimlara basvurmus ve incelenmis vatandaslarimiza, tandir veya ocak gibi evinde ekmek yapacak ortami olan vatandaslarimiza un yardimi yapiyoruz. Vatandaslarimiz kis öncesi ekmeklerini yapip stokluyorlar. Kis öncesi bu destegi yaparak, özellikle ekmegin zamlandigi bu günlerde vatandaslarimiza destek olmak istiyoruz. 64 bin aileye ulasacagiz” dedi.

“Daha önce böyle bir projeyi hiçbir Belediye Baskani yapmadi”

Sosyal Hizmetler Dairesi personeli, 5’er kilogramlik 2 paket halindeki unlari 13 ilçedeki mahalleleri tek tek dolasarak dagitiyor. Dagitim kapsaminda Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin ulastigi mahallelerden birisi de Akdeniz ilçesine bagli Karacailyas Emek Mahallesi oldu. Tandirin basina geçen kadinlar Büyüksehirin un destegini görünce büyük mutluluk yasadi.

Karacailyas Emek Mahallesi Muhtari Nuri Kalka, mahalle sakinlerinin ‘Un Dagitim Projesi’nden memnun kaldiklarini vurgulayarak, “Daha önce böyle bir projeyi hiçbir Belediye Baskani yapmadi. Vahap Baskan’a çok tesekkür ederim. Bizim mahallemize hizmeti hiçbir zaman esirgemedi. Istedigimiz her hizmeti aldik” diye konustu.

Kaynak: İHA