Mardin Valisi Demirtas'tan Dargeçit'e Müjde

Mardin Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin huzurlu bir ortamda dinlenebilmeleri kent genelinde yesil alanlarin artirilmasi için baslatmis oldugu projeler kapsaminda Dargeçit ilçesi Ilisu Barajinin yakininda 70 bin metrekare alan üzerine mesire alani yapacak.

Mardin Valisi Demirtas'tan Dargeçit'e Müjde
Mardin Büyüksehir Belediyesi, daha yasanilabilir ve daha yesil bir kent için tüm ilçelerde yesillendirme projelerini bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda Mardin’in en uzak ilçesi olan Dargeçit ilçesinin mesire alan ihtiyaci gidermek, Mardin’e ve bölgeye can suyu olan Ilisu Barajinin sahiline yakin ve yesil alan ihtiyacini karsilamak adina içerisinde tüm ihtiyaçlarin giderildigi 70 bin metrekare alan üzerine mesire alani projesi ihaleye çikti. Yakin zamanda ihalesi yapilacak projenin çalismalari biran önce baslayacak.

Alanin büyük bir bölümü yesil alan olarak planlanmistir ve arazide yer alan egim ise kademeli olarak teraslanacak. 70 bin metrekare alan üzerine sosyal tesis binasi, piknik alani, basketbol sahasi, futbol sahasi, voleybol sahasi, otopark, 450 metrekare çocuk oyun alani, 400 metrekare fitnes alani, yürüyüs yollari, oturma alanlari, kontrollü giris kapisi, lavabo ve mescit alani bulunmaktadir.
Kaynak: İHA