Kütahya'da Muhtarlar Günü Kutlandi

Kütahya’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla tören düzenlendi.



Zafer Meydani’ndaki Atatürk Aniti'na, Muhtarlar Dernegi tarafindan çelenk sunuldu. Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu.

Tören sonrasi dernek baskani Kadir Mandal ve beraberindeki heyeti makaminda kabul eden Vali Ali Çelik, muhtarlarla bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Muhtarligin yerel yönetim ve kamu hizmetinin karsilikli etkilesiminin en temel unsurlarindan biri oldugunu belirten Çelik, sunlari kaydetti:

“Muhtarlarimiz, vatandasin devletle iliskisi anlaminda sinirdaki en kolay temas edebilecegi kamu görevlisidir. Demokrasinin en temel noktasini vurgu yapiyor, seçilmis olmasi seçilirken de ayni zaman da bir kamu görevi üstleniyor. Muhtar devletin yerine göre polisi oluyor, saglik memuru, doktoru, ilk yardim itfaiye ekip basi oluyor. Yani muhtar anlami her seyden emin olma anlamina kadar gidiyor. Dolayisiyla bu bir yönüyle çok onurlu bir görev ve ciddi sorumluluk yüklüyor sizlere. Muhtarlarimizin bugünün de o sorumluluklari bilincinde olmasi ve bu çalismanin bir parçasi olmasi bizleri de memnun ediyor."

Kaynak: AA