Kaynarca Kirmiziya Büründü

Malatya’nin Kuluncak ilçesine bagli Kaynarca Mahallesi’nde dogal yöntemlerle yapilan kurutmaliklar mahalleyi kirmiziya bürüdü.

Kaynarca Kirmiziya Büründü
Kuluncak’in Kaynarca Mahallesi’nde domatesler kurumasi için günese serildi. Kuru domates ile tarim alanlarinda 80 kisiyi çalistirdiklarini ifade eden çiftçi Mehmet Zeki Poyraz, çiftçiye daha fazla destek verilmesini isteyerek, "Geçen yil 23 liraya sattigimiz kurutmaliklari bu yil 20 liraya veriyoruz. Maliyeti karsilayamiyoruz. Devletin de çiftçiye yardimci olmasi gerek" dedi.



"Isçi maliyetini karsilayamiyoruz"

Çiftçilere daha fazla destek verilmesini istediklerini belirten Poyraz, “Maliyeti karsilayamiyoruz. Devletin de çiftçiye yardimci olmasi gerek. Motorine gelen zamlar araçlari kullanmamizda bize sikinti yasatiyor. Bu yili zarar etmeden kurtarirsak iyi" ifadelerini kullandi.

Organik tarim yaptiklarini ifade eden Kaynarca Mahallesi Muhtari Tahsin Boyraz da, çiftçinin kazanamadigina dikkat çekip, "Maliyetler çok artti ve ürünleri istedigimiz fiyata satamiyoruz. Geçen yil 15 lira olan su borusu bu yil 60 lira ama geçen yil 23 lira olan domates kurusuna bu yil 15 lira teklif ediyorlar " ifadelerini kullandi.

"Hedefimiz simdi organik çilek üretimine baslamak"

Üçüncü bir organik tarim ürünü olan çilek üretimine baslayacaklarini aktaran Muhtar Boyraz, "Bu bölgenin iklim sarti diger bölgelerden çok farkli ve bu da sebze ve meyve aromasini da farkli kiliyor. Farkli bir aromasinin olmasi da bu ürünlerin ihracatinda önemli rol oynuyor. Fakat pazarlama konusunda sikintilarimiz var. Bu durumlari asabilirsek üretimimiz devam edecek. Bu yil tarimdan dolayi yaklasik 400 kisiye istihdam sagladik" dedi.

Kaynak: İHA