Kartalli Çocuklar Yönetimde Söz Sahibi

Kartalli çocuklarin belediye yönetimine katilmasi ve söz sahibi olmalari amaciyla, çocuklara yönelik belediye hizmetlerinin artirilmasi, çocuk odakli programlara daha fazla yatirim yapilmasi, "çocuk dostu bütçe" uygulamalarini düzenlemek ve baslatmak adina "Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi"ni kuran ve ilk oturumunu 23 Nisan 2020’de gerçeklestiren Kartal Belediyesi, 2. dönem için üye basvurularini almaya basladi.

Kartalli Çocuklar Yönetimde Söz Sahibi
Kartal Belediyesi Kres Müdürlügü bünyesinde 23 Nisan 2020 tarihinden, 23 Nisan 2021 tarihine kadar faaliyet gösteren ve bu kapsamda 4 birlesimin gerçeklestirildigi Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi’nde, 1. dönem 4 birlesimde görüsülen 17 gündem maddesi içerisinden 47 Meclis karari alindi ve bunlardan 23 tanesi tamamlandi.

Çocuk Meclisi’nde alinan kararlar dogrultusunda aralarinda ‘Sesli Kütüphane’ Projesi’nin de oldugu birçok önemli proje hayata geçirildi.

2. dönem için “Söz Sende, Haydi Katil Bize!” sloganini kullanan Kres Müdürlügü, 6-14 yas araligindaki (Ilk ve ortaokul ögrencileri) ögrencilerin basvurularini 15 Ekim 2021 tarihinden itibaren almaya basladi.

Kaynak: İHA