Jandarma Trafigi Havadan Denetliyor

Denizli Il Jandarma Komutanligina bagli ekipler, trafik kazalarinin azaltilabilmesi ve sürücüler üzerindeki algilanan yakalanma riski duygusunun en üst seviyede tutulabilmesi için yogunlastirilmis sekilde drone ile trafik kontrolleri yapiyor.

Jandarma Trafigi Havadan Denetliyor


Denizli Il Jandarma Komutanligina bagli Trafik ekipleri, aylik 50 saatin üzerinde drone ile havadan trafik denetimleri düzenliyor. Uygulama noktasina yaklasik 3 kilometre uzakliga kadar tespit yapabilen drone sayesinde seyir halinde iken cep telefonu kullanan, emniyet kemeri takmayan, hatali sollama yapan ve serit izleme kurallarina uymayan sürücüler tespit ediliyor. Ihlale ait fotograflama ve ya video kaydi hatali sürücülere uygulama noktalarinda bildirilerek gerekli cezai islem uygulaniyor.

Il Jandarma Komutanliginca yapilan yazili açiklamada, “Drone ile emniyet kemeri takmadigi veya cep telefonu ile seyir halinde görüsme yaptigi tespit edilen birçok sürücünün, kontrol noktasindaki jandarma trafik ekibini görmesi sonrasinda seyir halinde iken emniyet kemerini taktigi ve cep telefonu ile görüsmesini sonlandirdigi tespit edilmistir. Bu sürücülere, drone ile yapilan kural ihlaline göre cezai islemin uygulanmasinin yaninda, emniyet kemerinin ölümleri ön koltukta oturanlar için yüzde 50, arka koltukta oturanlar için yüzde 65 oraninda azaltan güvenlik sistemi oldugu, cep telefonu ile görüsmenin kaza yapma riskini normal sartlara göre dört kart, mesajlasmanin 23 kat artirdigi anlatilmaktadir” denildi.
Kaynak: İHA