Hirsizlar Telefon Kablolarina Dadandi

SINOP – Sinop’un Erfelek ilçesinde köylere dadanan hirsizlar bölgenin telefon altyapisini çaldi. Arsiz hirsizlar odun motoruyla direkleri kesiyor, av tüfegiyle telleri kursunlayip, telefon kablolarini çaliyor.

Hirsizlar Telefon Kablolarina Dadandi
Bölgeden gelen bilgilere göre, Erfelek ilçesine bagli Orman Tepe mevkisinden, Hürremsah mevkisine kadar 10 kilometre boyunca telefon direklerinin kesik oldugu belirtiliyor. Hirsizlar telefon direklerini odun motorla kesip yere yigarak telleri çaliyor. Zaman zaman da kablolara kursun atarak kopardiklari görülüyor. Hirsizlarin alt yapisini çaldigi Hürremsah, Himmetoglu, Ormantepe, Sazli, Akbas, Göller, Çayir, Tepealti, Altunyayla, Türkmen, Çakildak, Boyalica, Tokuslar köylüleri konuya bir an önce el atilmasini istiyor.

Yasananlari ve çözüm önerisini anlatan Hürremsah Köyü Muhtari Erdal Öztürk, “7 senedir muhtarlik yapiyorum. Kablolari çaliyorlar direkler yerlerde. Çogu direk kesik. Bu hirsizlar gelip kesmisler. Daha sonra da kablolari toplamaya baslamislar. Hatta bir keresinde derede bir sürü kablo atiklari bulmustuk. Arizaya gelen arkadaslar kablolara kursun atildigini kopuklar oldugunu söylediler. Av tüfegiyle atmis düsürüp toplamislar. Çünkü hep dagdan ormandan geliyor. Direklerin yüzde 90’i gözükmüyor bunu firsat biliyorlar” dedi.

Kaynak: İHA