Gurbetçilerden Yozgat'taki Engellilere Akülü Araç Destegi

Avrupa Curalililer Dernegi ile IHH Dernegi Hollanda temsilciligi tarafindan Yozgat'in Çayiralan ve Çandir ilçesinde yasayan engellilere gönderilen akülü araçlar düzenlenen törenle dagitildi.

Çayiralan Spor Salonu'nda düzenlenen törende konusan Çayiralan Kaymakami Mahmut Fazil Yildiz, yardimlarindan dolayi gurbetçilere ve IHH Hollanda Temsilciligi yetkililerine tesekkür etti.

Yildiz, gurbetçilerin ellerini tasin altina koyarak, çok güzel bir hizmete vesile olduklarini, böyle bir organizasyondan dolayi çok mutlu oldugunu söyledi.

Çandir Kaymakami Ramazan Cihangir de akülü araçlarin vatandaslara saglanmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Avrupa Curalililer Dernek Baskani Necati Fidan da Yozgat'in ilçelerinde engelli vatandaslara dagitilmak üzere 85 akülü araç getirtildigini belirterek, "Bu araçlardan 15'ini Çayiralan, 11'ini Çandir ilçemizde dagittiktan sonra 21'i Sarikaya, 2'si Sorgun ilçemize 36'si ise Erzurum, Kayseri, Sivas ve Nevsehir'de engelli vatandaslarimiza ulastirilacak." dedi.

IHH Hollanda Temsilcisi Ayhan Aslantas ise "Gurbetteki kardeslerimiz bizlere bu emanetleri teslim ederken, kisi ayrimi yapmadan, suna buna verin demeden karsiliksiz olarak teslim etmislerdir. Bizler de kaymakamlarimizin belirlemis oldugu listelere uyarak dagitimlari gerçeklestiriyoruz." diye konustu.

Konusmalarin ardindan akülü araçlar engelli vatandaslara dagitildi.

Kaynak: AA