GÜNDEM ÖZETI / 19 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Angola'nin baskenti Luanda'dan Togo'ya hareket edecek.

- Erdogan, Togo Cumhurbaskani Faure Essozimna Gnassingbe tarafindan Cumhurbaskanligi Sarayi'nda resmi törenle karsilanacak. Bas basa ve heyetler arasi görüsmelerin ardindan ortak basin toplantisi düzenleyecek Erdogan ve Gnassingbe, anlasmalarin imza törenine katilacak. Togo Cumhurbaskani Gnassingbe, Burkina Faso Cumhurbaskani Roch Marc Christian Kabore ve Liberya Devlet Baskani George Manneh Weah ile dörtlü çalisma yemeginde bir araya gelecek Erdogan, Kabore ve Weah ile ayri ayri görüsecek.

- Erdogan, temaslarinin ardindan Nijerya’nin baskenti Abuja'ya hareket edecek.

(Luanda-Lome)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar'in, Fatih Camisi'nde ögle namazini müteakip kilinacak cenaze namazina katilacak.

(Istanbul/12.56)

3- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin Meclis Grup Toplantisi'na katilacak.

(TBMM/13.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Içisleri Bakani Süleyman Soylu, ATO Congresium'da düzenlenecek "Muhtarlar Günü Programi"na katilacak.

(Ankara/10.00)

2 - TBMM'den

- HDP ve MHP'nin Meclis Grup toplantilari düzenlenecek.

- Genel Kurulda, Türk Silahli Kuvvetlerinin, Birlesmis Milletlerin, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettigi harekat ve misyonlara katilimina iliskin verilen yetkinin bir yil daha uzatilmasiyla ilgili Cumhurbaskanligi tezkeresi ile uluslararasi anlasmanin onaylanmasina iliskin iki kanun teklifi ele alinacak.

(TBMM/12.45/10.45/15.00)

EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk ve tek yerli sanzimaninin tanitim törenine istirak edecek.

(Eskisehir/16.00)

2- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, çevrim içi düzenlenecek 7. Sürdürülebilir Gida Zirvesi ve Dünya Gida Günü Bulusmasi'na katilacak.

(Ankara/09.30)

3- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Tokat Havalimani Binasi'nda incelemelerde bulunacak ve basin açiklamasi yapacak, Hidirlik Köprüsü Açilis Töreni'ne katilacak, Tokat-Niksar kara yolu santiyesini gezecek ve basin açiklamasi yapacak, ardindan Valiligi, Belediye Baskanligini, AK Parti Il Baskanligini ve Sulusokak tarihi alaninda esnafi ziyaret edecek.

(Tokat/16.00/17.00/18.00/19.00/19.30/21.00/21.30)

4- TÜIK, agustos ayi tarimsal girdi fiyat endeksini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Hazine ve Maliye Bakanligi, 8 ay vadeli Hazine bonosu ile 7 yil vadeli degisken faizli tahvilinin yeniden ihracini gerçeklestirecek, 2 yil vadeli kira sertifikasinin dogrudan satisini yapacak.

(Ankara)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Suriye Anayasa Komitesi görüsmelerinin 6'nci turu, Birlesmis Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'in ara buluculugunda devam edecek.

(Cenevre)

2- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Türkiye Insan Haklari ve Esitlik Kurumu Baskani Prof. Dr. Muharrem Kiliç, Ermenistan'in Karabag'daki eylemlerine iliskin raporu, Azerbaycan Ombudsmani Sabina Aliyeva ile düzenleyecegi basin toplantisinda açiklayacak.

(Ankara/14.00)

2- Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, Konfederasyon genel merkezinde düzenlenecek "Hak-Is Emek Temali 2. Fotograf Yarismasi"nin ödül töreni ve sergi açilisina katilacak.

(Ankara/10.30)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- UEFA Sampiyonlar Ligi'nde gruplarda 3. hafta mücadelesi baslayacak; Besiktas C Grubu'nda Portekiz'in Sporting Lizbon takimini konuk edecek.

(Istanbul/19.45)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupasi'nda 2021-2022 sezonu baslayacak; Türk Telekom, A Grubu'nda Fransa'nin Boulogne Metropolitans 92 takimini konuk edecek.

(Ankara/20.00)

3- Basketbol FIBA Sampiyonlar Ligi H Grubu'nda Besiktas Icrypex, Almanya'nin EWE Baskets takimiyla deplasmanda karsilasacak.

(Oldenburg/21.00)

4- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nde 4. hafta maçlari yapilacak; Karayollari-VakifBank, Bolu Belediyespor-Nilüfer Belediyespor, Yesilyurt-Galatasaray HDI Sigorta, Eczacibasi Dynavit-Türk Hava Yollari, Fenerbahçe Opet-Sariyer Belediyespor, Kuzeyboru-PTT ve Aydin Büyüksehir Belediyespor-Mert Grup Sigorta karsilasmalari oynanacak.

(Ankara/15.00/Bolu/16.00/Istanbul/16.30/18.00/19.00/Aksaray/18.00/Aydin/19.00)

5- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 3. haftasi Avsar Maden Suyu Afyon Belediye Yüntas-Halkbank maçiyla tamamlanacak.

(Afyonkarahisar/15.00)

6- Avrupa Oturarak Voleybol Sampiyonasi, Kemer'de sürecek. Türkiye A Grubu'nda erkeklerde Sirbistan, kadinlarda ise Hirvatistan'la karsilasacak.

(Antalya/14.45/17.30)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA