Gümüshane'de Muhtarlar Günü Kutlandi

Gümüshane’de 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlandi.

Gümüshane'de Muhtarlar Günü Kutlandi
Ilk etkinlik Hükümet Konagi önündeki Atatürk Anitinda gerçeklesti. Gümüshane Köy ve Mahalle Muhtarlari Dernegi Baskani Gürbüz Demir ve Merkez Mahalle Muhtarlari Dernegi Baskani Emir Osman Yilmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Atatürk Anitina Çelenk sundu.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan sona eren programa müteakip her iki dernek yönetim kurulu üyeleri Vali Kamuran Tasbilek’i makaminda ziyaret ederek buket sundu.

“Muhtarlar vatandasimizin devlet ile olan muhabbetinde en önemli köprüdür”

Ziyarette konusan Vali Tasbilek, Türkiye’de yönetim sisteminin temel taslarindan olan muhtarlarin kendileri için çok kiymetli oldugunu belirterek, “Cumhurbaskanimizin talimati ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlaniyor. Bu devletimizin ve milletimizin sizlere olan minnetinin bir nisanesidir. Biz de bu vesile ile sizlere duydugumuz minneti tekrar ifade etmek istiyoruz. Devlet geleneginde muhtarlik müessesesi oldukça önemlidir. Muhtarlar vatandasimizin devlet ile olan muhabbetinde en önemli köprüdür. Hem devletimiz hem de sahsim adina gününüzü en içten dileklerim ile kutlayarak bugüne kadar göstermis oldugunuz hizmetler dolayisiyla sonsuz sükranlarimizi ifade etmek istiyorum” dedi.



“Pandemide sizler olmasaydiniz vatandaslarimizin ihtiyaç ve magduriyetlerini gidermek noktasinda sikintilar yasardik”

Özellikle Covid-19 salgini sürecinde muhtarlik müessesesinin ne kadar kiymetli ve önemli oldugunun bir kez daha görüldügünü dile getiren Vali Tasbilek, “Bizler sizlere ulasarak vatandasimiza ulastik. Sizler olmasaydiniz vatandaslarimizin ihtiyaç ve magduriyetlerini gidermek noktasinda sikintilar yasardik. Sizler sayesinde hiçbir kosulsuzluga firsat vermeden milletimizin ihtiyaçlari giderildi” diye konustu.



“Muhtarlarimiz son yillarda özellikle bu pandemi sürecinde çok önemli görevler üstlendiler”

Gümüshane Köy ve Mahalle Muhtarlari Dernegi Baskani Gürbüz Demir de 2016 yilindan itibaren kutlanmaya baslanan muhtarlar gününün ilan edilmesinde emegi geçen basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere herkese tesekkür ederek, “Muhtarlarimiza göstermis oldugunuz yakin ilgi ve alakadan dolayi sizlere çok tesekkür ediyorum. Muhtarlarimiz son yillarda özellikle bu pandemi sürecinde çok önemli görevler üstlendiler. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayi çok mutluyuz bizleri kabul ettiginiz için tesekkür ederiz” ifadelerini kullanirken Merkez Mahalle Muhtarlari Dernegi Baskani Emir Osman Yilmaz ise kabulünden dolayi Vali Tasbilek’e tesekkür etti.

“Muhtarlarinda belirli haklarinin kanunlar ile belirlenmesi gerektigini düsünüyorum”

Heyet daha sonra Gümüshane Belediye Baskani Ercan Çimen’i ziyaret ederek buket takdim etti. Ziyarette Baskan Çimen, “Muhtarlik, devletle milleti birlestiren adeta bir köprü görevi görüyor. Demokrasinin geregi de muhtarlik ile basliyor. Bizlerin görmeyen gözü, duymayan kulagi sizlersiniz. Yerel seçimlerde hep beraber seçiliyoruz ve hizmet etme yolumuz sizlerle beraber basliyor. Insanliga hizmet etmek güzel bir sey. Sizleri bas tacimiz yaptik. Belediyeler içerisinde muhtarliklar ile ilgili müdürlüklerin olmasi gerektigi kanisindayim. Muhtarlarinda belirli haklarinin kanunlar ile belirlenmesi gerektigini düsünüyorum. Hepimizin ortak amaci sehrimize hizmet edebilmek” ifadelerini kullandi.

Vali Kamuran Tasbilek ve Belediye Baskani Ercan Çimen tarafindan Sema Dogan Yasam Alaninda köy ve mahalle muhtarlarinin onuruna verilen yemekle program sona erdi.
Kaynak: İHA