Gönüllü Itfaiyeciler Göreve Basladi

Hatay’da Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) projesi kapsaminda, belirlenen mahallelerin gönüllü itfaiyecilerine sertifikalari verilip arozözleri teslim edildi.

Gönüllü Itfaiyeciler Göreve Basladi
Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, kent merkezi disinda kalan kirsal bölgeler ve ormanlik alanlarda çikabilecek yanginlara hizli müdahale etmek için olusturulan gönüllü itfaiyeci ekipleriyle bir araya geldi.

Qudra 2 Türkiye Koordinatörü Dagmar Blickwede ve UNDP Proje Yetkilisi Seracettin Yüzgülen de programda yer aldi.

Hatay Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanliginda gerçeklesen bulusmada, proje kapsaminda belirlenen mahallelerin gönüllü itfaiyecilerine sertifikalari verilip arozözleri teslim edildi.

Çikan yanginlardan dolayi sadece küresel isinmayi ve iklim degisikligini suçlamak dogru olmadigini belirten Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, “Kimi zaman insan eliyle kimi zaman kazayla, kimi zaman da isteyerek yanginlar çikarilmaktadir. Bu yanginlara Hatay Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri olarak yaklasik 20-30 dakikaya kadar müdahaleye baslaya biliyordu. Bundan önce Cayizet araciligiyla onlarin da destegiyle bir ise basladik” dedi.

Baskan Savas konusmasinin devaminda, “Müdahale ve itfaiye araçlari gelene kadar yanginin büyümesini hatta söndürülmesine katki verecek arkadaslarin yetistirilmesi yani riskli alanlarda ormanlik alanlarda veya itfaiyemize uzak alanlarda, yangin çikma ihtimali yüksek alanlarda 7 noktada 3 arkadasimizi egitmistik. Bu arkadaslarimiza tamamen teçhizatlarini vermistik. Bunu simdi 19 mahalleyi daha arttirarak 26 mahalle de bizim gönüllü arkadaslarimizi olacak. Cayizet ortakligiyla biz Hatay’in 26 noktasina bizim itfaiye ekiplerimiz yetisene kadar gönüllü itfaiyecilerimizle birlikte müdahale etme imkani bulacagiz” ifadelerini kullandi.

Gönüllü itfaiyeci Zeynep Kandemir ise yaptigi açiklamada, “Biz bu projede çok fazla yangin çiktigi zaman egitimimizi almadigimiz için katilmamiz mümkün degildi. Içim içimi yiyerek aslinda sürekli birileriyle irtibata geçmeye çalisiyordum. Kimse yangin çikarmaya kalkmasin. Insanlarimiz çok dikkatli olsun. Özellikle mangal yakarken. Herkes ülkemiz adina yararli bir seyler yapabilir. Çocuklarimiz için bir dünya birakmamiz gerek ama dünyamiz yok oluyor. Lütfen birkaç tane fidan ekerek çocuklarimiza can verelim” diye konustu.

Kaynak: İHA